Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 01.09.2016.

00:29

Katai u Alavesu, debi na Nou Kampu!

Najbolji fudbaler Crvene zvezde u protekle dve sezone Aleksandar Katai prešao je u španski Alaves, potvrdila su oba kluba.

Izvor: AK

Autor: AK

Katai u Alavesu, debi na Nou Kampu!

Kako prenose lokalni mediji, transfer je vredan dva miliona evra od čega Zvezdi pripada 75 odsto, te 20% procenta od sledećeg transfera.

Alaves će odmah platiti miliona evra, a ostatak novca u dve rate, a Katai je potpisao trogodišnji ugovor.

Katai je odlučio da od oko pola miliona evra koji sleduju njemu od transfera, Zvezdi ostavi 350.000, pa će crveno-beli tako od ovog transfera dobiti 1.870.000 evra, prenosi "MozzartSport".

Alaves se ove sezone vratio u Primeru posle desetogodišnjeg odsustva, a u prva dva kola ostvario je dva remija. Nakon reprezentativne pauze gostuje šampionu Barseloni, pa bi Katai mogao da debituje na Nou Kampu 10. septembra.

Katai je ponikao u Vojvodini, a u Zvezdu je stigao 2014. na pozajmicu iz Olimpijakosa. U međuvremenu je raskiuo saradnju sa klubom iz Pireja i potpisao dvogodišnji ugovor sa crveno-belima.

Vremenom se nametnuo kao vođa tima i postao kapiten, a prošle sezone je zablistao sa 21 golom u Superligi uz desetak asistencija.

I u novu sezonu je ušao u odličnoj formi, postigao šest pogodaka na deset mečeva i bio jedina svetla tačka tima u evropskim kvalifikacijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

242 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve