Nova vest
Fudbal

Sreda, 31.08.2016.

12:00

Luiz, Sisoko, Maksimović obeležili poslednji dan

Poslednji dan prelaznog roka i ove godine doneo je dosta uzbuđenja i pomalo neočekivanih transfera, iako u centru pažnje nisu bili najveći klubovi.

Izvor: B92

Autor:B92

Luiz, Sisoko, Maksimović obeležili poslednji dan
Free images

Dan je obeležio neočekivan povratak Davida Luiza u Čelsi, Lester je oborio lični rekord dovođenjem Islama Slimanija, dok je Totenhem u foto-finišu kupio Musu Sisoka.

Dan su začinili Srbi – Nikola Maksimović je postao naš najskuplji fudbaler u istoriji, Lazar Marković se vratio u Lisabon, dok je Crvena zvezda prodala Aleksandra Kataija.

Englezi su oborili rekord probivši granicu od milijardu funti potrošenih na transfere, Italijani i Nemci nisu bili raspoloženi za trgovinu, izuzev Napolija zbog Maksimovića, Valensija je sjajno nadoknadila odlazak Škodrana Mustafija u Arsenal koji opet nije kupio napadača, što su priželjkivali navijači.

Nica će nakon Hatema Ben Arfe pokušati da poput klinika za odvikavanje spasi još jednu skoro ugašenu zvezdu, Mario Baloteli je pronašao spas na Azurnoj obali, što mu je verovatno poslednja šansa pre nego što bude primoran da se okrene ligama nižeg ranga.

Juventus nije uspeo da dovede Aksela Vitsela, Evertonu su propala tri transfera, dok se Real, Barselona, Atletiko, Liverpul, Mančester Junajted nisu ni javili.

Interesantan je i jedan podatak o Čelsiju, londonski klub je poslao na pozajmice čak 38 fudbalera! Među njima je i bivša nada Partizana Danilo Pantić, koji će pokušati da se nametne u holandskom Ekselsioru.

Zvanično – Montela doveo svog miljenika

Trener Milana Vinčenco Montela doveo je svog miljenika iz Fiorentine Marijasa Fernandesa. "Rosoneri" su pozajmili Čileanaca za pola miliona evra, a sledećeg leta će moći da ga otkupe za dodatnih milion.

Zvanično – Garaj u Valensiji

Valensija je dovela fantastičnu zamenu za Škodrana Mustafija, novi igrač "Slepih miševa" je Argentinac Esekijel Garaj. Bivši štoper Njuels Old Bojsa, Benfike, Rasing Santandera i Real Madrida stigao je iz ruskog Zenita, te potpisao četvorogodišnji ugovor.

On je drugi štoper koji je stigao na Mestalju, prethodno je Valensija pozajmila Elijakvima Mangalu od Mančester Sitija.

Zvanično – Katai napustio Zvezdu

Najbolji fudbaler Crvene zvezde Aleksandar Katai prešao je u španski Alaves minut do 12. Kako prenose lokalni mediji, crveno-beli će na ime odštete dobiti dva miliona evra uz 20 odsto procenta od sledećeg transfera.

Zvanično – Musa Sisoko u Totenhemu

Najveća saga poslednjeg dana u Engleskoj je dobila epilog u poslednjim minutima prelaznog roka, Totenhem je dobio bitku sa Evertonom, doveo je veznog igrača Musu Sisoka iz Njukasla.

Jokanović – Fulam se pojačao u foto-finišu

Srpski trener Slaviša Jokanović je na kraju ipak dobio pojačanja, pozajmio je Lukasa Pjason iz Čelsija, te doveo napadača iz Derbija Krisa Martina.

Propao posao – Vitsel ostao u Zenitu

Juventus nije uspeo da dovede Aksela Vitsela iz Zenita, iako je ruski klub prihvatio ponudu od 24 miliona evra. Posao je uopropastio trener ruskog kluba Mirčea Lučesku koji nije uspeo da pronađe adekvatnu zamenu.

Zvanično – Maksimović u Napoliju

Jedna od najdužih transfer saga u Seriji A u poslednjih nekoliko godina je konačno okončana. Srpski defanzivac Nikola Maksimović zvanično je postao igrač Napolija. Klub sa San Paola platio je Torinu 27 miliona evra i pozajmio Mirka Valdifjorija uz otkupnu klauzulu.

Grci – "Bombe" u Atini

Zanimljiva završnica prelaznog roka u Grčkoj, ozbiljno su se pojačali najveći rivali Olimpijakos i Panatinaikos. Novi napadač crveno-belih je iskusni Paragvajac Oskar Kardoso, dok su "zeleni" učvrstili odbranu dovođenjem Krisa Sambe.

Englezi – Vest Hem, Totenhem, Everton

Slaven Bilić doveo je još jedno pojačanje, iz Real Madrida je stigao desni bek Alvaro Arbeloa. S druge strane grada, Totenhem je doveo na pozajmicu Paua Lopesa, golmana Espanjola, te kupio Žorža Kevina Nkudua iz Olimpik Marseja za 13 miliona evra. U međuvremenu, Everton je pozajmo od Vest Hema napadača Enera Valensiju uz opciju otkupa na kraju sezone.

Zvanično – Slimani oborio rekord Lestera

Napadač Islam Slimani novi je napadač engleskog šampiona Lester Sitija. Alžirac je postao najskuplje pojačanje u istoriji "lisica" koje su ga platile Sportingu 30 miliona evra, uz dodatnih pet kroz bonuse. Sportinga je još ranije doveo zamenu za svog najboljeg strelca, iz Voflsburga je za 10 miliona evra stigao Holanđanin Bas Dost, a od Liverpula je pozajmljen Lazar Marković.

Zvanično – Baloteli u Nici

Dosadašnji fudbaler Liverpula –novi je igrač Nice, saopštio je francuski klub. Baloteli je u Nicu stigao kao slobodan igrač, pošto je Liverpul odlučio da ga pusti bez obeštećenja iako mu je ugovor isticao za dve godine.

Zvanično – Aleksandar Pešić u Seriji A

Srbija je dobila još jednog predstavnika u Seriji A, novi napadač Atalante je Aleksandar Pešić.

Pešić u Bergamo stiže kao pozajmljen igrač francuskog Tuluza, u koji je stigao pre dve godine iz Jagodine i dao osam golova na 49 utakmica.

Pozajmica – Lazar Marković u Sportingu

Srpski fudbaler Lazar Marković vraća se u Lisabon, ali ne i u redove Benfike. Bivši napadač Partizana igraće naredne sezone na pozajmici u redovima najvećeg rivala Sportinga.

"Večiti"– golman napustio Partizan, Zvezde rezervisala napadača

I najveća dva srpska kluba su aktivna poslednjeg dana prelaznog roka, ali u suprotnim smerovima. Dok je Partizan napustio golman Bojan Šaranov, Zvezda je dogovorila dolazak napadača Srđana Vujaklija od decembra.

Pregledi – Vilšir u Bornmutu

Engleski reprezentativac Džek Vilšer igraće do kraja sezone u ekipi Bornmuta.

Vezni igrač Arsenala odobio je ponude Rome i Milana koji su takođe želeli da ga dovedu na pozajmicu.

Zvanično – De Jong opet u Evropi

Holandski fudbaler Najdžel de Jong vraća se u Evropu posle epizode u američkoj MLS ligi. Bivši igrač Mančester sitija i Milana potpisao je dvogodišnji ugovor sa Galatasarajem.

De Jong ima 31 godinu, karijeru je počeo u Ajaksu, a nastupao je i za Hamburger SV. Skupio je 81 nastup za reprezentaciju Holandije, s kojom je igrao finale Svetskog prvenstvo 2010, gde je ostao upamćen po "kung-fu" startu nad Ćabijem Alonsom iz Španije.

Povratak – David Luiz opet u Čelsiju

Brazilski defanzivac David Luiz vratio se u Čelsi samo dve godine nakon što se iz Londona preselio u Pariz. Čelsi je 2014. prodao Luiza Pari Sen Žermenu za 50 miliona evra, a sada ga je vratio za 40 miliona.

Pregledi – Sportingu 60 miliona, Lesteru Slimani i Silva?

Šampion Engleske Lester Siti mogao bi poslednjeg dana prelaznog roka da dobije dva velika pojačanja, pošto Klaudio Ranijeri dodatno želi da ojača ekipu pred iskušenje na četiri fronta.

'Lisice' su blizu dovođenja napadača Islama Slimanija za 35.000.000 evra i veziste Adrijena Silve za deset miliona manju sumu iz lisabonskog Sportinga.

Prema poslednjim informacijama, Slimani je napustio kamp reprezentacije Alžira i nalazi se u Bolonji kako bi obavio lekarske preglede, dok je Silva na putu za Englesku.

Zvanično – Boni je novi napadač Stouka

Stigla je i zvanična potvrda, Vilfred Boni stigao je u Stouk siti na jednogodišnju pozajmicu iz Mančester sitija, potvrdio je klub sa stadiona 'Britanija', dok se kpotvrda prelaska Martinsa Indija iz Porta i dalje čeka.

Zvanično – Džo Hart na golu Torina

Ono o čemu se naveliko pisalo prethodnih dana sada je i zvanično – Džo Hart prešao je iz Mančester sitija na pozajmicu u Torino.

Siniša Mihajlović je tako dobio veliko pojačanje na gol liniji, koje će ekipi dati dodatno samopouzdanje u ostvarenju velikih ciljeva u Kalču ove sezone.

Spekulacije – Aleksandar Katai postaje 'Lisica'?

Navijači Crvene zvezde i dalje ne znaju da li će im kapiten i najbolji igrač tima napustiti klub. Delovalo je da je sve gotovo oko prelaska Aleksandra Kataija u Seltu iz Viga, ali su čelnici najtrofejnijeg srpskog kluba bili nezadovoljni načinom diname isplate od strane člana Primere.

Ta priča je i dalje aktuelna, ali su se sada u priču uključili i Deportivo iz La Korunje, ali i šampion Engleske Lester siti, prenosi Marka.

Pozajmica – Konopljanka u Šalkeu, Papadopulos u Lajpcigu

Ofanzivni vezista Jevgen Konopljanka prešao je na pozajmicu u Šakle 04 iz Sevilje, dok je Rasen Balsport Lajpcig doveo štopera Kirijakosa Papadopulosa iz Leverkuzena.

Bundesligaši su u dogovore stavili i klauzulu da mogu da otkupe igrače narednog leta.

Pozajmica – Nasri u Sevilji

Mančester siti dozvolio je Samiru Nasriju da narednu sezonu provede kao pozajmljen igrač u Sevilji.

Francuski vezista, koji je u Mančester stigao kao veliko pojačanje iz Arsenala, nije mogao da se 'sastavi' u prethodne dve sezone, pa ostaje da se vidi da li će dvadesetdevetogodišnjak uspeti da oživi karijeru u Andaluziji.

Zvanično – Konte našao desnog beka

Antonio Konte pronašao je rešenje za poziciju levog beka, pošto je Markos Alonso uspešno prošao lekarske preglede u Čelsiju.

Dvadesetpetogodišnji Španac može po potrebi da igra i kao levi vezni, a u London stiže i Fiorentine.

Za njega neće biti novost da nastupa na Ostrvu, jer je ranije već igrao za Bolton Vondererse, odnosno Sanderlend.

Spekulacije – Adebajor stiže kod Jokanovića?

Emanutel Adebajor, centarfor iz Toga, blizu je da postane novi napadač Fulama.

Ekipa Slaviše Jokanovića sjajno je započela sezonu u Čempionšipu, ne zna za poraz i nalazi se u samom vrhu tabele, a naš menadžer napokon je dobio slobodu od uprave kada su u pitanju pojačanja.

Bivšem napadaču Totenhem Hotspura, Arsenala i Mančester Sitija istekao je ugovor sa Kristal Palasom, pa bi na Krejvn Kotedž stigao kao slobodan igrač

Spekulacije – da li će Venger 'otvoriti' za Iska?

Iako pruža veoma dobre partije kada je na terenu, vezista Isko nikako ne uspeva da se ustali i obezbedi sebi minutažu u madridskom Realu.

Shodno tome, ni ovo leto ne prolazi bez spekulacija gde bi mogao na pozajmicu, a u igri su Arsenal i njegov bivši klub Malaga.

Pozajmica – Mangala novi štoper Valensije

Štoper Mančester sitija Elikvim Mangala na putu za Valensiju, pošto nije u planovima novog menadžera 'Građana' Đozepa Gvardiole.

Francuz će na Mestalji u narednih 12 meseci igrati kao pozajmljen igrač, a tokom leta tražio ga je i njegov bivši klub Porto.

Mangala je u Siti stigao 2014. godine za neverovatnih 40 miliona evra.

Pregledi – Boni i Martins Indi u Stouku

Centarfor Mančester sitija Vilferd Boni i defanzivac Porta Martins Indi nalaze se u Stouku na pregledima sa lokalnim Sitijem.

Napadač iz Obale Slonovače bi trebalo da stine na jednogodišnju pozajmicu na 'Britanija' stadion, dok je kod holandskog defanzivca u pitanju transfer.

Spekulacije – Hoće li 'Super Mario' pronaći klub?

Mario Baloteli dobio je odrešene ruke od menadžera Liverpula Jirgena Klopa još krajem prošle sezone, ali još uvek ne uspeva da pronađe klub.

Tokom leta barem deset klubova dovodilo se u vezu sa bivšim centarforom Intera, Milana i Mančester Sstija, koji je prošlu sezonu proveo na pozajmici među 'rosonerima', a sada se Nica pojavila kao potencijalno utočište za 'Super Marija'.

Spekulacije – Sisoko 'Pevac' za 30.000.000 evra?

Fudbalski savez Francuske dozvolio je veznom igraču Njukasl junajteda Musi Sisokou da napusti pripreme reprezentacije kako bi završio posao oko transfera, najverovatnije u Totenhem hotspur, preneli su danas britanski mediji.

Na profilu francuske reprezentacije na viteru potvrđeno je da je Sisoko dobio dozvolu da otputuje, kako bi na vreme, pre završetka prelaznog roka, napustio Njukasl i potpisao za Totenhem.

Otkako je u maju Njukasl ispao u drugu ligu, britanski mediji spekulišu o odlasku Sisokoa sa Sent Džejms Parka.

I Totenhemov gradski rival Arsenal zainteresovan je za dvadesetsedmogodišnjaka.

Spekulacije – Vitsel i Kvadrado u Torinu?

Šampion Italije Juventus strahovito se pojačao ovog leta, ali se čini da čelnici 'Stare dame' ne žele još uvek da stanu. Posle dolazaka Marka Pjace, Gonsala Iguaina, Danija Alvesa, MIralema Pjanića i Medija Benatije, 'bjankoneri' nisu odustali od Aksela Vitsela.

Belgijskom vezisti ističe ugovor sa Zenitom iz Sankt Peterburga narednog leta, pa će Juve pokušati da ga pazari za oko 20 miliona evra. S druge strane, Kolumbijac Huan Kvadrado će i drugu godinu zaredom igrati na 'Juventus Areni' kao pozamljen igra, s tim da će, pored pet miliona evra, Juve morati da isplati i 20 miliona za celokupan transfer narednog leta.

Pozajmica – Vilšir bira – Palas, Votford ili Bornmut?

Engleski vezista iz provešće narednu sezonu na pozajmici, ali neće ići u Italiju (Roma). Prema poslednjim informacijama sa Ostrva povremeni reprezentativac Engleske ima ponude tri kluba – Kristal Palasa, Votforda i Bornmuta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

77 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve