Nova vest
Fudbal

Sreda, 31.08.2016.

23:13

Zvanično: Maksimović u Napoliju

Srpski defanzivac Nikola Maksimović zvanično je postao igrač Napolija.

Izvor: AK

Autor: AK

Zvanično: Maksimović u Napoliju
Foto: Getty images

Klub sa San Paola platio je Torinu 27 miliona evra i pozajmio Mirka Valdifjorija uz otkupnu klauzulu.

Tako je bivši štoper Crvene zvezde postao najskuplji Srbin u istoriji, nadmašivši transfera Save Miloševića, Lazara Markovića i Nemanje Matića koji su svojevremeno plaćeni 25 miliona evra.

Maksimović je sa Napolijem potpisao petogodišnji ugovor bez obavljenog medicinskog pregleda. Zbog pretnje bombom na frankfurtskom aerodromu nije stigao na vreme u Napulj.

Klub je poslao privatni avion po njega, ali je na kraju morao da veruje medicinskom izveštaju Torina, gde je prethodnih sezona Maksimović imao problema sa povredama.

Napoli je još prošlog leta želeo Maksimovića, Torino je odbio ponudu od 20 miliona evra, nakon čega se Srbin povredio.

Aurelio de Laurentis je obnovio interesovanje ovog avgusta, Siniša Mihajlović nije želeo da proda zemljaka, koji se pobunio i poslednjih nedelja bojkotovao treninge "bikova".

Maksimović ima 24 godine, karijeru je počeo u Kosmosu iz Bajine Bašte, potom je igrao za lokalnu Slogu, a onda i Slobodu iz Užica.

Crvena zvezda ga dovodi 2012. za oko 300.000 evra, ali posle samo jedne sezone zbog dugova odlazi kao slobodan igrač u Apolon iz Limasola, koji ga pozajmljuje Torinu, a "bikovi" koriste otkupnu klauzulu u maju 2014.

U međuvremenu je odigrao 76 utakmica za višestrukog šampiona Italije.

Jedna od najdužih transfer saga u Seriji A u poslednjih nekoliko godina je konačno okončana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve