Nova vest
Fudbal

Sreda, 31.08.2016.

22:56

Irci ubedljivi pred Srbiju

Fudbaleri Republike Irske ostvarili su ubedljivu pobedu pred gostovanje Srbiji na startu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Izvor: AK

Autor: AK

Irci ubedljivi pred Srbiju
Foto: Getty images

Irska je savladala selekciju Omana sa 4:0, rešivši meč već u prvih 45 minuta sa tri golo.

Dvostruki strelac bio je centarfor Stouk Sitija Džonatan Volters, a mrežu je na svom poslednjem nastupu u nacionalnom dresu zatresao i Robi Kin.

Irska je meč počela u sastavu: Vestvud, Kvin, Brejdi, Klark, Kristi, Vilan, Arter, Long, Vilson, Kin, Volters, dok su šansu u nastavku dobili Rendolf, Meklin, Vord, Hendrik, Hulahan i Odovda.

Srbija će u ponedeljak ugostiti Irce u prvom meču kvalifikacija za Mundijal 2018. godine u Rusiji, meč će biti odigran na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu.

"Orlovi" početak kvalifkacija dočekuju bez pripremne utakmice, poslednju su odigrali u junu kada su remizirali sa Rusijom 1:1. Irci su u međuvremenu imali pet mečeva.

U preostalim prijateljskim mečevima, Nemačka je savladala Finsku 2:0 na oproštaju Bastijana Švajnštajgera, Danska je bila ubedljiva protiv Lihtenštajna 5:0, Belorusija je dobila Norvešku 1:0, a Češka savladala Jermeniju 3:0.

Turska i Rusija, te Albanija i Maroko su igrali bez golova, dok su Estonija i Malta remizirali sa 1:1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve