Nova vest
Fudbal

Sreda, 31.08.2016.

20:31

"Izdao" Benfiku, Marković u Sportingu

Srpski fudbaler Lazar Marković vraća se u Lisabon, ali ne i u redove Benfike.

Izvor: AK

Autor: AK

Foto: Getty images

Bivši napadač Partizana igraće naredne sezone na pozajmici u redovima najvećeg rivala Sportinga.

Marković nije uspeo da se nametne u Liverpulu ni kod Jirgena Klopa, pa će opet pažnju na sebe morati da skrene van Premijer lige.

Za razliku od prošle sezone i nepoznatog okruženja u Fenerbahčeu, u Lisabonu će opet sarađivati sa trenerom Žoržom Žesusom, koji ga je svojevremeno doveo u Benfiku iz Partizana.

Marković ima 22 godine, a u Lisabonu bi trebalo da nadoknadi odlazak portugalskog reprezentativca Žoaa Marija, koji je prešao u Inter.

Srbin je bio velika želja Njukasla i Rafaela Benitesa, ali je odbio ponudu "svraka" jer mu nisu bili dovoljno atraktivni zbog igranja u Čempionšipu.

S druge strane, Sporting će se nadmetati u Ligi šampiona, a igraće u Grupi F sa Real Madridom, Borusijom Dortmund i Legijom iz Varšave.

Osim Markovića, Sporting je ovog leta doveo još Basa Dosta, Alana Ruisa, Bruna Paulistu, Luka Kastanjosa, a tu je već neko vreme Radosav Petrović.

S druge strane, otišli su Marijo, Naldo, Teofilo Gutijeres, Andre Kariljo, Andre Martins, Alberto Akvilani, a očekuje se da će za njima još Islam Slimani i Adrijen Silva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve