Nova vest
Fudbal

Nedelja, 28.08.2016.

11:13

Upotrebna dozvola "koči" struju na 'Čairu'

Od kada je rekonstruisana, istočna tribina stadiona Čair nema upotrebnu dozvolu.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Upotrebna dozvola
Foto: StarSport

Zbog nepostojanja ovog papira nemoguće je priključiti struju sve i da dug bude plaćen.

U Gradu kažu da su se obratili nadležnom ministarstvu kako bi rešili ovaj problem.

Niški stadion je već drugi dan bez struje zbog duga od 4 miliona dinara, a koliko će tako i dalje je neizvesno.

Dan nakon isključenja struje oglasilo se i rukovodstvo Grada, a zamenik gradonačelnika Miloš Banđur kaže da se Direkcija za izgradnju grada već obratila Ministarstvu građevinarstva kako bi se dobila upotrebna dozvola, ali ne za istočnu tribinu, već za trafo-stanicu u neposrednoj blizini kako bi se struja što pre priključila.

"Direkcija za izgradnju grada Niša preduzela je neophodne korake prema nadležnom ministarstvu u cilju dobijanja upotrebne dozvole za novoizgrađenu trafo-stanicu sa koje bi se obezbedio trajni priključak. Napominjem da se sa predmetnog privremenog priključka snabdevaju novoizgrađeni delovi stadiona, pre svega prolazi, svlačionice i druge prostorije na istočnoj tribini, a ne stadion 'Čair' u celosti", piše u Banđurovom odgovoru.

On pojašnjava da je prema novom Zakonu o planiranju i izgradnji moguće uzeti upotrebnu dozvolu samo za deo objekta, a ne za ceo objekat i to je ovog puta ideja, kako bi se ubrzalo priključenje struje na niškom hramu fudbala.

Dodaje da prosto nije bilo zakonske mogućnosti da se računi za struju redovno plaćaju, pa se tako i stvorio dug i naglašava da Grad ne beži od odgovornosti i dugovanja od oko 4 miliona dinara.

"Grad Niš će sve svoje obaveze za utrošenu električnu energiju prihvatiti i izmiriti u skladu sa pozitivnom zakonskom regulativom", stoji u odgovoru Banđura.

Predsednik Fudbalskog kluba Radnički Radan Ilić ostao je pri stavu da klub nema veze sa nagomilanim dugovanjima za struju, ali kaže da je od gradonačelnika Darka Bulatovića dobio obećanje da će struja biti priključena već za subotnji meč kada na 'Čair' stigla ekipa Mladosti iz Lučana.

"Čuo sam se sa gradonačelnikom i rekao mi je da će dati sve od sebe da struja do subote ponovo bude priključena", reči su prvog funkcionera tima sa 'Čaira'.

I dok rešavanje problema traje, fudbaleri niškog Radničkog u prljavim dresovima i bez tople vode treniraju na pomoćnom terenu FK Železničar, ali kako kažu fokusirani su samo na predstojeću utakmicu i veruju da će što pre istrčati na travnatu površinu niškog stadiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve