Nova vest
Fudbal

Subota, 27.08.2016.

19:00

SL: Partizan ubedljiv protiv Rada

Ekipa Partizana ubedljivo je savladala Rad na otvaranju sedmog kola Superlige – 4:0 (2:0)

Izvor:

Autor:

SL: Partizan ubedljiv protiv Rada
StarSport

Crno-beli su tako stigli do treće pobede u sezoni, posle takođe trećeg poraza u prošlom kolu, dok je Rad zabeležio četvrti poraz.

Već posle tri minuta igre Partizan je vodio golom Valerija Božinova, na 2:0 povisio je Milenković dvadeset minuta kasnije, Leonardo Souza pogotkom iz slobodnog udarca najavio je laku pobedu svog tima u 49, da bi konačan rezultat postavio Miroslav Radović deset minuta pre kraja.

Preostali susreti na programu su sat vremena kasnije, odnosno u nedelju, dok je na otvaranju kola Metalac iz Gornjeg Milanovca slavio u Surdulici protiv Radnika minimalnim rezultatom.

Trener domaćina Marko Nikolić napravio je značajne promene u sastavu, posle poraza u Subotici od Spartaka prošlog vikenda, a to mu se isplatilo posle samo 180 minuta igre.

Brazilac Leonardo, koji se po prvi put našao u startnoj postavi od dolaska u klub, odlično je centrirao sa levog boka, a Valeri Božinov još bolje skočio na drugoj stativi za vođstvo.

Dvadeset minuta kasnije crno-beli duplirali su svoju prednost, ovoga puta je Saša Marjanović izveo korner, a Nikola Milenković iskoristio činjenicu da je ostao sam i takođe glavom pogodio mrežu.

Rad je povremeno pokušavao da odgovori, da bismo do odlaska na odmor videli smo samo još jednu dobru priliku Božinova, ali je Bugarin loše šutirao posle proigravanja Nemanje Mihajlovića, dok se situacija na terenu ozbiljno zakuvala zbog sporne situacije u 33. minutu.

Leonardo je sjajno natrčao na divnu štiklu Božinova i ušao u kazneni, pre nego što je oboren od strane defanzivca gostiju. Novak Simović odlučio je da penala nije bilo, usledili su žučni protesti kompletnog tima i stručnog štaba domaćina, posle čega je isključen trener Partizana Marko Nikolić – zbog vređanja glavnog arbitra.

U drugom delu igre videli smo daleko manje uzbuđenja, a sve je praktično bilo gotovo posle isključenja Batesa, koji je zbog obaranja Miroslava Radovića s leđa zaradio drugi žuti karton, odnosno gola Leondarda upravo iz tog prekida.

Sve do samog finiša pravih uzbuđenja nije ni bilo, da bi konačan rezutlat susreta postavio Miroslav Radović u 80. minutu.

Povratnik u redove tima iz Beograda dobro se zagradio u petercu posle kornera, izdržao duel sa protivničkim igračem i uspeo da sprovede loptu pod prečku za konačan rezultat.

Sada sledi dvonedeljna reprezentativna pauza posle koje Partizan gostuje Borcu u Čačku, dok Rad čeka Vojvodinu.

Superliga Srbije – sedmo kolo:

subota:
Partizan – Rad 4:0 (2:0)
Božinov 3, Milenković 23, Leonardo 49, Radović 80
20.00 Bačka – Borac
20.00 Voždovac – Napredak
20.00 Javor – Čukarički
20.00 Radnički Niš – Mladost

nedelja:
17.00 Novi Pazar – Crvena zvezda
20.00 Vojvodina – Spartak

Radnik – Metalac 0:1 (0:0)
Kaisedo 82

Tabela:
1. Crvena zvezda 6 5 1 0 20:5 16
2. Vojvodina 5 4 1 0 11:2 13
3. Metalac 7 4 1 2 8:5 13
4. Spartak Subotica 6 4 0 2 14:10 12
5. Partizan 7 3 1 3 10:7 10
6. Radnički Niš 6 3 1 2 8:8 10
7. Voždovac 6 3 1 2 5:6 10
8. Mladost 6 3 0 3 6:8 9
9. Rad 7 3 0 4 6:12 9
10. Napredak 6 2 2 2 7:7 8
11. Novi Pazar 5 2 1 2 8:7 7
12. Radnik 7 1 3 3 5:11 6
13. Borac 6 1 2 3 3:6 5
14. Javor 6 1 2 3 5:12 5
15. Čukarički 6 1 1 4 3:7 4
16. Bačka 6 0 1 5 2:8 1

Trener crno-belih Marko Nikolić najavio je velike 'rezove' u ekipi posle reprezentativne pauze narednog vikenda, a već po sastavu za duel protiv 'Građevinara' se može videti da je bio ozbiljan.

Brazilac Leonardno našao se po prvi put u startnoj postavi od dolaska, da bi posle samo 180 sekundi igre upisao asistenciju. Idealno je centrirao sa levog boka, a Veleri Božinov bio najviši u skoku i zakucao loptu u mrežu – 1:0.

Gosti su pokušali da odgovore, pritisli su, ali nisu konkretnije zapretili golu Filipa Kljajića, pa je Partizan ubrzo ponovo preuzeo kontrolu, da bi u 23. minutu duplirao svoje vođstvo.

Saša Marjanović izveo je korner iz desnog ugla, a visoki defanzivac Nikola Milenković iskoristio činjenicu da je ostao sam i lako savladao Dejanovića – 2:0.

Do odlaska na odmor videli smo samo još jednu dobru priliku Božinova, ali je Bugarin loše šutirao posle proigravanja Nemanje Mihajlovića, dok se situacija na terenu ozbiljno zakuvala zbog sporne situacije u 33. minutu.

Leonardo je sjajno natrčao na divnu štiklu Božinova i ušao u kazneni, pre nego što je oboren od strane defanzivca gostiju. Novak Simović odlučio je da penala nije bilo, usledili su žučni protesti kompletnog tima i stručnog štaba domaćina, posle čega je isključen trener Partizana Marko Nikolić – zbog vređanja glavnog arbitra.

Drugo poluvreme počelo je slično i samom meču, pošto je Partizan nastavio s pritiskom i već posle četiri minuta igre stigao do trećeg gola, ali i brojčane prednosti.

Stevan Bates oborio je Miroslava Radovića s leđa na 17 metara od gola, zbog čega je zaradio drugi žuti karton. Loptu je namestio Leonardo i lepim udarcem prevraio Dejanovića, pogodivši njegov ugao – 3:0.

Uskoro se na terenu našlo i poslednje pojačanje Partizana Uroš Đurđević, mladi reprezentativac zamenio je Valerija Božinova, da bi već u svom prvom kontaktu s loptom imao priliku za pogodak, međutim – nešto lošiji prijem sprečio ga je ozbiljnije zapreti.

Posle trećeg gola, odnosno isključenja Batesa, tempo meča je značajno opao, a Partizan je samo postepeno pojačavao pritisak koristeći dodatni prostor na polovini rivala.

Međutim, upravo je Rad bio taj koji je imao sledeću veliku priliku – Mladenović je pobegao čuvarima, ali je njegov udarac završio tik pored dalje stative gola crno-belih.

Sve do samog finiša pravih uzbuđenja nije ni bilo, da bi konačan rezutlat susreta postavio Miroslav Radović u 80. minutu. Povratnik u redove tima iz Beograda dobro se zagradio u petercu posle kornera, izdržao duel sa protivničkim igračem i uspeo da sprovede loptu pod prečku – 4:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

228 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d