Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 25.08.2016.

17:25

Bravo u Sitiju: Došao sam zbog Gvardiole

Fudbalski klub Mančester Siti doveo je golmana Klaudija Brava iz Barselone za 18 miliona evra, potvrdio je španski klub.

Izvor: SM

Autor: SM

Bravo u Sitiju: Došao sam zbog Gvardiole
Getty Images

Reprezentativac Čilea potpisao je ugovor na četiri godine i očekuje se da će biti standardan u timu Pepa Gvardiole pre engleskog reprezentativca Džoa Harta i Argentinca Vilija Kabaljera.

“Veoma sam ponosan što sam u Mančester Sitiju, nadam se da ću biti deo mnogih uspeha u narednim godinama", izavio je bivši golman Barselone.

Bravo je bio golman španskog tima od 2014. i osvojio je dve ligaške titule, Ligu šampiona, kao i dve Kopa Amerike sa nacionalnim timom.

Nije lako napustiti klub kao što je Barselona, gde sam proveo dve fantastične godine, ali šansa da radim sa Gvardiolom je bila previše dobra da bih je odbio“, dodao je on.

Pep Gvardiola , koji je postao menadžer ’Građana’ ovog leta, rekao je da je Klaudio neverovatan golman i fantastično pojačanje za klub sa Etihada.

Iskusan je i neverovatan golaman kome se divim zbog godina i stvarno sam srećan što je igrač Sitija“, rekao je bivši trener Bajerna.

Dolazak Brava iz Barselone definitivno potvrđuje da Gvardiola više ne računa na golmana Džoa Harta, koji je za Siti branio na 348 utakmica i važi za jednu od legendi kluba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve