Nova vest
Fudbal

Sreda, 24.08.2016.

19:59

Lalatović: Treba biti realan

Trener Vojvodine Nenad Lalatović rekao je da njegovi fudbaleri neće odustati od pokušaja da se plasiraju u grupnu fazu Lige Evropa,

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Lalatović: Treba biti realan

Međutim, Lalatović je dodao da će i sve osim poraza od AZ-a u revanšu baraža biti pozitivan rezultat.

Vojvodina će u četvrtak gostovati AZ-u u Holandiji, u revanšu baraža za Ligu Evropa. Srpski klub je u prvoj utakmici izgubio sa 3:0.

"Došli smo da se pokažemo u što boljem svetlu, da pokažemo da nismo imali sreće, da smo zaslužili u najmanju ruku nerešeno u prvoj utakmici. Teško je pričati o prolasku dalje. Fudbal je čudna igra i dok god postoje šanse, sve je moguće. Mnogo smo uradili, došli do poslednjeg koraka i biću ponosan na svoje igrače i da ne uspemo", rekao je Lalatović.

Trener novosadskog kluba je kazao da je "stekao utisak" da njegova ekipa ne bi mogla da prodje u grupnu fazu "kako god da je igrala u prvoj utakmici".

"Videli smo da možemo da igramo protiv AZ-a. Presudilo je njihovo iskustvo jer igraju mnogo jaču ligu od naše. Nemamo u prvenstvu ovako jake utakmice, osim možda dve godišnje. Imali smo svoje šanse, pogotovo u prvom poluvremenu. Da smo postigli prvi pogodak, ko zna u kom bi pravcu išla utakmica. Na 2:0 smo oštećeni za čist penal", kazao je Lalatović.

Lalatović je istakao da bi prolaz u grupnu fazu "bio fenomenalan", ali da "treba biti realan" jer će biti "jako teško". "Sve osim poraza će biti pozitivan rezultat", dodao je.

Vojvodina će biti oslabljena neigranjem povređenih Uroša Stamenića i Nikole Trujića, dok je Lalatović odlučio da zbog rotacije ne povede štopera Vladimira Kovačevića.

Lalatović je rekao da bi Trujić odgovarao njegovom timu u Alkmaru, ali da veruje da će ga Nikola Ašćerić ili Miloš Trifunović dostojno zameniti.

Prema njegovim rečima, prednost AZ-a je to što pred punim stadionima igra jaku ligu u kojoj su odlični klubovi poput Ajaksa, PSV-a i Fejenorda, što je način kako se prave igrači, kao i da je veliki problem za srpski fudbal što to nema.

Lalatović je rekao da je Vojvodina uprkos svemu veliki klub i da to želi da pokaže u Holandiji.

Utakmica će se igrati u četvrtak u 20.00 na stadionu Afas u Alkmaru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve