Nova vest
Fudbal

Sreda, 24.08.2016.

17:15

Legija vodi Radovića i Vijeiru?

Poljska Legija mogla bi da odvede dva bitna igrača Partizana i Crvene zvezde zbog plasmana u Ligu šampiona.

Izvor: AK

Autor: AK

Legija vodi Radovića i Vijeiru?
Foto: StarSport

Kako prenose poljski mediji, klub iz Varšave je zainteresovan da vrati svog bivšeg kapitena Miroslava Radovića, koji je ovog leta stigao u Partizan, kao i za jednog od najboljih strelaca Zvezde Uga Vijeiru.

Legija je u utorak uveče eliminisala irski Dandalk u plej-ofu kvalifikacija i vratila se u elitno takmičenje prvi put od 1995. godine.

To je donelo poljskom timu oko 15 miliona evra, što će Legija svakako iskoristiti da se pojača za borbu sa najboljim klubovima Evrope.

Iako je Radović daleko od forme koja mu je donela status legende u Varšavi, nema sumnje da će mnogo značiti Legiji. Radović je odigrao 330 utakmica i postigao 78 golova tokom devet godina u dresu Legije.

Klub je napustio u februaru 2015. i prešao u kineski Habei koji je vodio Radomir Antić, a ovog leta se vratio u Partizan, iz kojeg se upravo i preselio u Varšavu 2006. godine.

S druge strane, Vijeira je prošle sezone podelio titulu prvog strelca Superlige Srbije sa Aleksandrom Kataijem, obojica su postigla po 21 gol za Zvezdu.

Tokom celog leta se spekuliše o odlasku Portugalca, a to će se skoro sigurno dogoditi ako Zvezda ne izbori plasman u grupnu fazu Lige Evrope.

Za to će joj biti potrebno čudo u četvrtak uveče na "Marakani", jer mora da nadoknadi tri gola zaostatka iz Sasuola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve