Nova vest
Fudbal

Utorak, 23.08.2016.

11:50

LŠ: Španija 16, Italija i Engleska po 12, Srbija 1

Portal WSN (World Sports Network) uradio je analizu Lige šampiona vodeći se brojem osvajača iz svake zemlje kao osnovnim kriterijumom.

Izvor:

Autor:

LŠ: Španija 16, Italija i Engleska po 12, Srbija 1
Tanjug/AP

U tekstu se nalazi pojedinačna priča klubova iz zemalja koje su se samo jednom radovale 'ušatom' trofeju, kao i podsećanje na najuzbudljivija, najbolja finala.

Čast srpskog fudbala brani Crvena zvezda, čija se legendarna generacija upisala u istoriju u sezoni 1990/91 – kada je trijumfom na stadionu 'Sveti Nikola' u Bariju načinila najveći uspeh u istoriji domaćeg fudbala.

Po jedan trofej imaju i Rumuni (Steaua), Škotlanđani (Seltik), odnosno Francuzi (Olimpik Marsej).

Sledi Portugal sa četiri osvajača (Benfika x2, Porto x2), Holanđani imaju šest (Ajaks x4, Fejenord, PSV Ajndhoven), a Nemci jednog više (Bajern Minhen x5, Hamburger Športferajn, Borusija Dortmund).

Treću poziciju dele Italijani (Milan x7, Juventus x2, Inter x3) i Englezi (Liverpul x5, Mančester Junajted x3, Notingem Forest x2, Čelsi, Aston Vila) – čiji su klubovi 12 puta osvajali najvredniji trofej, dok su na čelnoj poziciji neprikosnoveni Španci (Real Madrid 11x, Barselona 5x).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve