Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 18.08.2016.

20:37

Daleko je Evropa: Zvezda razbijena u Italiji!

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su u prvoj utakmici plej-ofa za ulazak u Ligu Evrope od Sasuola u Italiji sa ubedljivih 3:0.

Izvor: B92

Autor:B92

Daleko je Evropa: Zvezda razbijena u Italiji!
Getty images

Ekipa Miodraga Božovića mogla je da pretrpi i mnogo ubedljiviji poraz, pa je jasno kako je srpski šampion izgledao u Italiji.

Sasuolo je važio za velikog favorita pred ovaj duel, ali ipak je retko ko očekivao ovakvu nadmoć šestoplasirane ekipe iz Serije A.

Berardi, Politano i Defrel poigravali su se sa odbranom crveno-belih, postigli su tri gola, a promašili su još barem duplo više gol prilika.

Berardi je u 17. minutu postigao prvi gol, Politano je u 41. minutu duplirao prednost, a u nastavku je ubedljivu pobedu overio Defrel 20 minuta pre kraja.

Revanš utakmica igra se za nedelju dana u Beogradu, ali je već sada jasno da Zvezda ponovo neće dobaciti do jeseni u Evropi.

Tok meča:

Italijanski tim krenuo je od starta agresivno i visokim presingom je pokušao da unervozi Zvezdu i stigne do brzog vođstva.

Već u prvih 15-ak minuta Berardi je pokazao koliko je dobar igrač. Mučio je odbranu Zvezde koja je nekako uspevala da se odbrani u tim trenucima. Ipak, Sasuolo je poveo već u 17. minutu. Kahriman je očajno procenio udarac sa preko 20 metara, lopa mu je prošla pored ruku i pogodila stativu, a na odbitak je natrčao Berardi - 1:0.

Zvezdina odbrana ponovo je pokazala brojne propuste, kao i u meču sa Ludogorecom rival je olako dolazio do prilika, a uz mnogo sreće Sasuolo nije duplirao rpednost u 27. i 28. minutu.

Berardi je imao idealnu poziciju, ali je nekako promašio. Ipak, bilo je jasno da Zvezda samo uz mnogo sreće može do povoljnog rezultata.

Zvezda je retko prelazila na polovinu protivnika, a kada je to i uspevala da uradi, nije pravila šansu. Bilo je samo pitanje vremena kada će italijanski tim postići drugi gol i to se dogodilo u 42. minutu. Berardi je idealno proigrao Politana koji je ostao neometan na 10 metara i to nije propustio - 2:0.

Tako je ostalo i u narednih nekoliko minuta, pa je Zvezda na poluvreme otišla sa dva gola minusa.

Ništa se ni početkom nastavka nije promenilo. Zvezda je delovala amaterski u fazi odbrane, a u 47. minutu posle očajne intervencije Le Taleka samo je sreća spasla srpski klub. Berardi je lagano prebacio Kahrimana, lopta se od stative odbila i krenula ka golu, ali je Fibel uspeo da je ibaci u polje.

U nekoliko navrata je prosto bilo neverovatno šta promašuju napadači Sasuola pred golom Kahrimana, ali Zvezda nije umela to da kazni, ap je primila i treći gol.

U 69. minutu Italijani su organizovali još jednu brzu i tačnu akciju koju je Defrel završio za ubedljivih 3:0. U poslednjih 20 minuta Zvezda je uspela da ne primi još neki gol i tako je izbegla blamažu koja je mogla da se dogodi veoma lako.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

714 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve