Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 18.08.2016.

14:25

Enrike: Mesi je suština fudbala

Trener Barselone Luis Enrike rekao je da je zadovoljan osvajanjem Superkupa Španije a fudbera svog tima Lionela Mesija opisao je kao "suštinu fudbala".

Izvor: B92

Autor:B92

Enrike: Mesi je suština fudbala
Foto: Getty images

Barselona je u sredu uveče osvojila Superkup Španije, pošto je u revanšu pobedila Sevilju sa 3:0.

Dva gola u sinoćnjoj utakmici postigao je Arda Turan, dok je Mesi dao jedna gol i bio asistent. U prvom meču španski prvak pobedio je sa 2:0.

"Mesi pravi neverovatne situacije. Ako ga stavite i na poziciju beka, biće najbolji na svetu. Mesi je suština fudbala i godine mu neće naškoditi, ako mu nedostaje fizička snaga, on će je nadoknaditi svojom pameću. Zadovoljan sam onim što sam video na terenu, Sevilja je bila dobra, posebno na početku, igrali su presing i pravili nam probleme. Možda su zaslužili da postignu gol, osim prilike iz penala. Golman Klaudio Bravo je bio dobar, odbranio je penal, a dobar je bio i Turan", rekao je Enrike.

U završnici utakmice povredio se fudbaler Barselone Havijer Maskerano, pa je španski šampion u poslednjih 10 minuta igrao sa desetoricom igrača, jer je Enrike pre toga napravio sve tri izmene.

On je naveo da će zbog duge i naprone sezone morati da računa na 22 ili 23 igrača, a ne samo na 11 i da zbog toga u ekipi mora da vlada zajedništvo.

Sezona u Primeri počinje u petak, a Barselona će odbranu titulu početi utakmicom protiv Betisa u subotu na svom terenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve