Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 18.08.2016.

08:27

Barselona nadmoćno do Superkupa

Fudbaleri Barselone otvorili su novu sezonu u Španiji osvajanjem trofeja u Superkupu.

Izvor: AK

Autor: AK

Barselona nadmoćno do Superkupa
Foto: Getty images

Katalonci su u dvomeču bili bolji od Sevilje, nakon 2:0 u Andaluziji, kod kuće su trijumfovali 3:0.

Barsa je povela već u desetom minutu preko Arde Turana, Turčin je duplirao vođstvo na startu drugog poluvremena, a trijumf u 56. minutu overio Lionel Mesi udarcem glavom kao u finalu LŠ 2009. protiv Mančester Junajteda.

Sredinom prvog dela igre Sevilja je propustila najbolju šansu da izjednači, Visente Ibora je šutirao penal, ali mu je udarac odbranio Klaudio Bravo, u svom verovatno poslednjem nastupu za katalonski tim pre selidbe u Mančester Siti.

Jedina tamna tačka na pobedi Barselone je povreda Havijera Maskerana, koji je morao da napusti teren desetak minuta pre kraja, a pošto je Luis Enrike već izvršio sve tri izmene, Katalonci su meč priveli kraju sa desetoricom igrača na terenu.

Nova sezona u Primeri počinje u petak duelom Malage i Osasune, dok Barselona u odbranu titule kreće u subotu protiv Real Betisa na Nou Kampu.

Superkup Španije:
Barcelona – Sevilja 3:0 (prvi meč 2:0)
Turan 10, 47, Mesi 56

Barselona: Bravo – Vidal, Maskerano, Umtiti, Dinje (Alba 61') – Buskets (Samper 73'), Gomeš, D. Suares (Rakitić 73') – El Hadadi, Turan, Mesi

Sevilja: Riko – Marijano, Kraneviter, Merkado, Dijego – Korea (Vijeto 73'), Ganso (Vaskes 57') – Ibora, Sarabia, Konopljanka – Ben Jeder (Vitolo 63')

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve