Nova vest
Fudbal

Utorak, 16.08.2016.

12:00

Raosavljević: Vieira i Katai zavise od Sasuola

Blažo Raosavljević, sportski direktor Crvene zvezde, kaže da će sudbina Uga Vieire i Aleksandra Kataija biti poznata posle dvomeča sa Sasuolom.

Izvor:

Autor:

Raosavljević: Vieira i Katai zavise od Sasuola
StarSport

"U principu ne bismo ih prodavali, a sve će opet zavisiti i od finansijske situacije, da li ćemo ući u Evropu... Katai je specifičan igrač, sjajan dribler, teško je naći nekog sličnog njemu. Već smo odbijali nekoliko ponuda za njega koje su bile okvirno manje od tri miliona evra, ali ako dođe ona prava onda je moguće da ode. Vieira je promenio mišljenje o odlasku, bliži je ostanku, ali ćemo i o njemu raspravljati posle revanša sa Sasuolom. Trebalo bi da produži ugovor", kaže Raosavljević u razgovoru za 'Novosti'.

Šampion Srbije u četvrtak od 20.45 u Italiji protiv Sasuola, prvi susret plej-ofa za plasman u Ligu Evrope.

"Imamo kvalitetne informacije o Sasuolu. I šanse su 50/50. Oni nisu presrećni što igraju s nama jer znaju i veličinu našeg kluba a još bolje da ih u revanšu čeka paklena atmosfera, 50.000 ljudi", dodaje Raosavljević, "Mediji su napravili pritisak. Ekipa se formira bar dve godine, pa tek onda su ulasci u grupe evro-kupova nameću kao obaveza. To ne znači da nećemo učiniti sve da prođemo Sasuolo jer ulazak u Ligu Evrope rešava mnoge stvari, donosi novac, dobar je za imidž kluba, cenu igrača...".

Što se eventualnih pojačanja tiče, Blažo ističe da ih neće biti u preostalih petnaestak dana prelaznog roka, jedino u slučaju odlaska Uga.

"Ne planiramo da dovodimo više igrače, sem možda špica ako ode Ugo. Imamo dovoljno igrača, popunjeni smo na svim pozicijama. Čak neke dobre fudbalere poput Jovovića, Orlandića, Avramovskog, Adama Mičela i Gavrića moramo da pošaljemo na pozajmice ili prodamo. Imamo jasne planove i ciljeve, odbrana titule je prioritet, ali mnogo toga će nam zavisiti i od ishoda meča sa Sasuolom", ne krije Raosavljević.

Za kraj, crveno-beli u nacionalnom šampionatu u prvih pet kola imaju četiri trijumfa i remi, ali sportski sektor ipak ima zamerke na pristup ekipe – konkretno u pobedi nad niškim Radničkim prošlog vikenda (3:0).

"Jedan Bajern bi u sličnoj situaciji bilo kom protivniku dao osam, naši igrači su umesto da ostvare što ubedljiviji trijumf u nekim delovima meča igrali bez obaveza. A, to Evropa ne prašta, uverili su se i sami protiv Ludogoreca", zaključio je Raosavljević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve