Nova vest
Fudbal

Sreda, 10.08.2016.

18:30

SL: Partizan konačno do pobede

Ekipa Partizana pobedila je Javor u Ivanjici u četvrtom kolu Superlige Srbije – 2:0 (1:0).

Izvor:

Autor:

SL: Partizan konačno do pobede
StarSport

Crno-beli su tako stigli do prve pobede u sezoni, posle remija i dva uzastopna poraza, odnosno ispadanja iz Evrope bez datog gola poljskom Zaglembju.

Ujedno, ovo je bio i prvi trijumf Marka Nikolića od povratka na klupu tima iz Beograda, u njegovom drugom meču.

Tim iz Humske kontrolisao je meč od početka do kraja, a iako nije stvorio preveliki broj izglednih šansi – bez većih problema upisao je tri boda.

Partizan je do vođstva došao u 13. minutu, kada je Miroslav Radović na ivici kaznenog natrčao na promašaj Valerija Božinova, koji je pogodio prečku sa svega dva metra, i iz voleja smestio loptu u dalji ugao.

Tim rezultatom otišlo se na odmor, a uzbuđenja nije bilo sve do 71. minuta kada je rešeno pitanje pobednika. Miloš Karišik oborio je Nemanju Miletića u samom ćošku kaznenog prostora, a siguran izvođač jedanaesterca bio je Nemanja Mihajlović za potvrdu pobede gostiju.

Crno-beli, koji u narednom kolu u nedelju čekaju Čukarički, sada imaju četiri boda i nalaze se na 14. mestu, dok je Javor, koga u nedelju čeka gostovanje Vojvodini, deveti sa bodom više.

U istom terminu u Subotici smo videli pravu goleadu, gde je nad domaćim Spartakom slavio Novi Pazar 5:2.

Pazarci su već u 22. minutu imali tri gola prednost, pošto je Travančić pogađao u 8. i 13. minutu, a Dimitrijević u 22, da bi Jocić smanjio zaostatak svog tima četiri minuta kasnije.

Potpunu neizvesnost u meč vratio je Krmar u 57. minutu, ali je posle isključenja Milića i gola Kunića sve bilo jasno. Tačku na meč stavio je u povratnik Alivodić drugom minutu nadoknade.

Novi Pazar sada ima sedam bodova i u narednom kolu dočekuje Rad, a Spartak je ostao na šest pred gostovanje Bačkoj Palanci.

Superliga Srbije – četvrto kolo:

Javor – Partizan 0:2 (0:1)
Radović 13, Mihajlović 71(p)
Spartak – Novi Pazar 2:5 (1:3)
Jocić 26, Krmar 57 - Travančić 8, 13, Dimitrijević 22
20.00 Napredak – Vojvodina
20.00 Čukarički – Bačka Palanka
20.00 Rad – Radnik
20.00 Borac – Radnički Niš
20.00 Metalac – Mladost
20.30 Crvena zvezda – Voždovac

Tok meča:

Partizan je preuzeo inicijativu od starta, pa smo u uvodnih desetak minuta igre gledali igru uglavnom na polovini terena domaćina. Međutim, osim udarca Valerija Božinova sa ivice kaznenog, koji je završio tik preko prečke, nije bilo konkretnijih prilika pred golom Mladena Đogatovića.

Ipak, samo tri minuta kasnije gost je poveo. Posle akcije po levom krilu Božinov pogađa prečku sa svega tri metra, ali na odbijenu loptu, na šesnaest metara od gola, naleće Miroslav Radović i iz voleja je šalje u dalji ugao – 0:1.

Tempo meča opao je posle vodećeg gola crno-belih, koji su i dalje imali kontrolu, ali je Javor ipak uspeo da zapreti u 27. minutu. Posle akcije preko boka, lopta je ubačena na visinu penala od strane Amanovića – Gafurov je šutirao iz prve, ali je Nemanja Miletić sjajnim klizećim startom spasao svoju mrežu.

Osim kiksa Gregora Balažica, odnosno pravovremenog istrčavanja Bojana Šaranova, do odlaska na odmor nismo videli previše uzbuđenja. Tačku na prvi deo igre stavio je Nemanja Mihajlović veoma lošim šutem sa ivice kaznenog, iako je bio usamljen.

Ni sam početak nastavka nije nam doneo ništa novo, gosti su bez većih problema kombinovali na sredini terena, domaćin je tek u dva navrata krenuo ka protivničkom golu, dok ni crno-beli nisu previše 'zapinjali' kako bi eventualno stigli do drugog pogotka.

Letargiju na meču prekinuo je Nemanja Miletić, pogodivši stativu sa boka u 57. minutu, usledilo je nekoliko izmena na obe strane, pre nego što je u 70. minutu Partizan sa bele tačke duplirao svoju prednost.

Miloš Karišik oborio je Nemanju Miletića u samom ćošku kaznenog, da bi Nemanja Mihajlović poslao golmana u jednu, a loptu u drugu stranu – 0:2.

Do kraja susreta obe ekipe imale su prilike da postignu gol, najpre je Nikola Đurić promašio odličnu šansu sa šest-sedam metara, posle dodavanja Saše Ilića, da bi pet minuta pre isteka regularnog toka Bjedov sa pet metara glavom pogodio prečku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

121 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve