Nova vest
Fudbal

Subota, 30.07.2016.

14:55

Osvajač 'Puškaša' odustao od fudbala zbog igrica

Fudbaler Lira Vendel, dobitnik ’Puškaš’ nagrade za najlepši pogodak u 2015.godini, rešio je da okonča fudbalsku karijeru kako bi se posvetio video-igricama.

Izvor: SM

Autor: SM

Osvajač 'Puškaša' odustao od fudbala zbog igrica

.

Brazilac je u osvajanju prestižne nagrade pobedio Italijana Alesandra Florencija koji je skoro sa polovine terena zatresao mrežu Barselone u Ligi šampiona kao i napadača Barselone Lionela Mesija koji je predriblao pola tima Atletik Bilbaa.

Lira je kao napadač Gojanensea makazicama zatresao mrežu gradskog rivala Atletika, nakon što je s leđa dobio loptu od saigrača i tako kao anonimus dobio nagradu za najlepši pogodak.

Međutim, mnogobrojne povrede bile su jedne od razloga da napadač zameni loptu džojstikom i postane svetski šampion, za koji kaže da je to oduvek bio njegov san.

Moj san je da postanem svetski šampion u FIFI i ja svoj život definišem u dva sna- jedan je moguć, a drugi skoro nemoguć. U jednom je trebalo da budem igrač koji ima dostignuća, all je to teško u Brazilu. 15 godina sam u fudbalu i imao sam lepih i teških trenutaka, igrao sam sa velikm zvezdama, ali sada imam želju da postanem gejmer i to sam oduvek želeo“, rekao je 27-godišnji fudbaler.

On je već pokazao svoje znanje u FIFA kada je na ceremoniji u Cirihu sa 6:1 psavladao šampiona sveta u igranju te fudbalske igrice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve