Nova vest
Fudbal

Petak, 29.07.2016.

19:45

Zvezdina odlična uvertira za Ludogorec

Fudbaleri Crvene zvezde ostvarili su prvu pobedu u novoj sezoni Superlige Srbije, pošto su u drugom kolu na svom terenu savladali Metalac.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Zvezdina odlična uvertira za Ludogorec
Foto: StarSport

Zvezda je odigrala odličan meč na stadionu ’Rajko Mitić’ i savladala ekipu iz Gornjeg Milanovca rezultatom 3:1.

’Crveno-beli’ su napravili odličnu uvertiru pred revanš meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Ludogoreca, koji je na programu u utorak od 20.30 na našem najvećem stadionu.

Aktuelni srpski šampion braniće pozitivan remi od 2:2 iz prvog susreta, zbog čega je trener Miodrag Božović napravio čak osam izmena u startnoj postavi. Domaći su preživeli nekoliko opasnih napada Metalca na startu, preuzeli kontrolu i počeli da ređaju šanse.

Kanga je propustio dve odlične prilike, potom i Vijeira, pre nego što je Džon Hairo Ruis postigao prvenac u crveno-belom dresu.

Babunski je pokušao sa distance, lopta se odbila od jednog protivničkog igrača do Ruisa, koji usamljen na desnoj strani zakucava loptu u mrežu.

Nastavili su domaći igrači sa napadima, pretili su sa svih strana, a na sledeći pogodak su morali da čekaju do 38. minuta. Vijeira je pokušao da doda do Babunskog, lopta mu se vratila posle kontankta sa protivničkim igračem, a on je rutinski pogodio donji desni ugao za svoj prvi gol u sezoni.

Tim rezultatom otišlo se na odmor, a nastavak nam je doneo mnogo manje zanimljiv meč. Ipak, u 68. minutu Marko Poletanović je potvrdio trijumf svog tima kada je oduzeo loptu na nekih 30 metara i pogodio nebranjeni deo mreže.

Ruis je nešto kasnije propustio da iz sjajne situacije postigne četvrti pogodak, pa je kazna stigla u 78. minutu. Kapiten Aleksandar Luković izgubio je loptu na centru, Nemanja Mladenović je pobegao i precizno šutirao sa ivice kaznenog prostora.

To je bilo sve na stadionu ’Rajko Mitić’ i Zvezda je posle remija ostvarila prvi trijumf u nacionalnom prvenstvu, dok je Metalac nakon startnog trijumfa nad Borcem, doživeo i prvi poraz.

Tok meča:

Utakmica na stadionu ’Rajko Mitić’ počela je u izuzetno visokom ritmu – akcije su se smenjivale iz minuta u minut, a nismo dugo čekali na prvu šansu. Na iznenađenje prisutnih, nju je propustio Metalac, pošto je Kaisedo šutirao preko gola iz izgledne situacije.

Nekoliko trenutaka kasnije na drugoj strani odgovorio šampion Srbije preko Kange. Plavšić je probio po desnoj strani, dodao do Gabonca, ali je ovaj sa nekih pet-šest metara šutirao u golmana Belića. U nastavku akcije pokušali su Vijeira i Poletanović, bez uspeha.

Zvezda je nastavila pritisak i već u sledećem napadu imala novu dobru šansu. Lopta se još jednom odbila do Kange na desnoj strani, koji šutira snažno, ali Belić ponovo brani.

Kada se činilo da ’crveno-beli’ imaju inicijativu, malo je falilo da budu surovo kažnjeni – Kaisedo je ponovo pobegao po levoj strani Ristiću i Lukoviću i izašao sam ispred golmana. Gađao je bliži ugao, Kahriman je to pročitao, ali je Rovčanin potom šutirao i loptu je sa linije izbacio Rendulić.

Ugo Vijeira je u dva navrata propustio da bolje reaguje u dobrim situacijama, ali je Zvezda konačno pronašla put do mreže gostiju u 14. minutu. Babunski je pokušao sa distance, lopta se odbila od jednog protivničkog igrača do Ruisa, koji usamljen na desnoj strani zakucava loptu u mrežu – 1:0.

Dva minuta kasnije moglo je da bude 2:0, da je portugalski centarfor bolje prihvatio dodavanje Kange u polukontri. Vezista je jednim pasom izbacio čitavu odbranu Metalca, ali je Vijeira slabo primio i nije uspeo da lobuje protivničkog čuvara mreže.

U 21. minutu Poletanović je snažno šutirao pored gola, posle čega je usledio nešto mirniji ritam utakmice. Zvezda je imala terenusku inicijativu, ali uzbuđenja nije bilo, posebno zbog činjenice da je Metalac otupeo u napadu.

Monotoniju je razbio Ristić udarcem sa levog boka koji je zaustavio Belić, pre nego što je u 38. minutu Vijeira konačno razbio maler. Portugalac je pokušao da doda do Babunskog, lopta mu se vratila posle kontankta sa protivničkim igračem, a on je rutinski pogodio donji desni ugao za svoj prvi gol u sezoni.

Do kraja prvog dela igre nije bilo prilika, pa je Zvezda na odmor otišla sa sigurnom prednošću od 2:0.

Za razliku od prvog poluvremena koje je počelo u fantastičnom ritmu, nastavak nam je doneo potpuno suprotnu sliku na terenu. Ni jedni ni drugi nisu imali nameru da se mnogo zaleću, iako je Metalac prvi pripretio.

U 51. minutu Ersan Rovčanin je bio neoprezan i oštro je startovao na golmana Kahrimana, ali je golman Zvezde prošao bez ozbiljnijih posledica. Igralo se nešto oštrije u tim trenucima, žuti karton dobio je i Zoran Rendulić, da bi prva prilika bila viđena po isteku sata igre.

Po ko zna koji put Kanga je poveo polukontru, izbacio Plavšića na desnom boku, ovaj izašao 1 na 1 sa golmanom, ali se spetljao i zaboravio loptu.

Ipak, Zvezda je potvrdila trijumf u 68. minutu preko Marka Poletanovića, koji je takođe postigao prvi gol u dresu novog kluba. Nekadašnji kapiten Vojvodine odlično je predosetio šta će uraditi Gočanin, oduzeo mu loptu na nekih 30 metara od gola, iskoristio činjenicu da golman nije bio na svom mestu i lagano pogodio za 3:0.

Nisu želeli igrači ’Grofa’ Božovića – Petković je umalo došao do gola posle odličnog solo prodora, a u 76. minutu Ristić je namestio stopostotnu priliku Ruisu. Oštro je centrirao sa levog boka, ali je Kostarikanac sa druge stative šutirao pored gola.

Kazna za promašaj stigla je dva minuta kasnije, nakon nove velike greške kapitena Aleksandra Lukovića. Štoper Zvezde izgubio je loptu na sredini terena, Mladenović mu je oduzeo i vukao loptu do ivice kaznenog prostora odakle precizno pogađa bliži ugao – 3:1.

Do kraja utakmice bilo je dobrih situacija na obe strane, ali bez prilika, pa je Crvena zvezda ostvarila siguran trijumf pred revanš meč sa Ludogorecom u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

151 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d