Nova vest
Fudbal

Petak, 29.07.2016.

10:29

Klop: Ne bih platio 100 miliona za igrača

Menadžer Liverpula Jirgen Klop rekao je da ne bi platio 100 miliona funti (118 miliona evra) za jednog fudbalera.

Izvor: AK

Autor: AK

Klop: Ne bih platio 100 miliona za igrača
Foto: Getty images

Poslednjih nedelja u centru pažnje je potencijalni transfer Pola Pogbe iz Juventusa u Mančester Junajted koji bi moga da košta upravo toliko.

"Ako kupim igrača za 100 miliona i on se povredi, ona je sve otišlo u vetar. Kada fudbal to postane, više neću biti u poslu, jer je cilj igrati zajedno. Tako svi shvataju fudbal. Uvek želiš da budeš najbolji, ali moraš imati tim za uspeh", rekao je Klop.

Klop je ovog leta potrošio 80 miliona evra za dovođenje Sadija Manea (41,2), Žoržinja Vajnalduma (27,5), Lorisa Karijusa (6,2) i Ragnara Klavana (5).

"Drugi klubovi mogu da troše novac i dovode najbolje igrače. Ja želim da radim drugačija. Radio bihto i da mogu da potrošim toliko novca. Ne znam koliko tačno imam na raspolaganju jer mi niko nije rekao: "Ne možeš to da uradiš". Ako trošim pare, to radim kako bih izgradio tim, pravi tim. Barselona je to uradila. Možeš osvajati prvenstva, titule, ali postoji način na koji to želiš da uradiš", istakao je nemački stručnjak.

Bivši trener Majnca i Borusije Dortmund ne želi da se bori sa konkurencijom za iste fudbalere, već traži potencijal i igrače koji će mu se uklopiti u tim.

"Ako plivaš u istom bazenu, on postaje mnogo manji, jer svi želite iste igrače. Njih ima mnogo van tog bazena, dobrih igrača ispred kojih je sledeći korak u karijeri. Mi se trudimo da pronađemo njih. Dobro je imati najboljeg igrača iz prošle sezone, ali je interesantnije naći sledećeg koji će biti najbolji. Kada bi to znao sad to bi bio mnogo lakši i jeftiniji transfer. Mi to pokušavamo da uradimo. Ne trudimo se da budemo kreativni jer je to "kul" ili slično, već tražimo igrače koji mogu napraviti novi korak uz nas", zaključio je Klop.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve