Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 28.07.2016.

08:37

PSŽ razbio Real, Grujić "osetio" Premijer ligu

Fudbaleri Pari Sen Žermena, Čelsija i Milana ostvarili su pobede u sudarima evropskih velikana u SAD.

Izvor: AK

Autor: AK

PSŽ razbio Real, Grujić
Foto: Getty images

PSŽ je u "derbiju" leta ubedljivo savladao prvaka Evrope Real Madrid, sa 3:1 u Kolumbusu (Ohajo).

Čelsi je u engleskom obračunu minimalnim rezultatom nadigrao Liverpul u Pasadeni, dok je Milan posle penala dobio Bajern u Čikagu, gde je u regularnih 90 minuta bilo 3:3.

"Sveci" su Real "razbili" već u prvom poluvremenu golom Ikonea i dvostrukog strelca Menijea, dok je čast Madriđana iz penala spasao Marselo.

Oba tima su igrala u kombinovanim sastavima, ali je znatno više eksperimentisao Zinedin Zidan koji je od standardnih prvotimaca kostio samo Varanea, Danila, Kazemira, Iska i povratnika Moratu.

Trijumf Čelsiju na Rouz Boul stadionu doneo je Geri Kejhil posle kornera Seska Fabregasa koji je isključen iz igre 20 minuta pre kraja.

Kejhil je u kaznenom nadskočio Marka Grujića, koji je u nastavku meča dobio i nezgodan udarac u glavu.

Nemanja Matić je odigrao ceo meč za "plavce", Grujić je bio u startnih 11 "redsa" ali ga je Jirgen Klop izveo na poluvremenu, dok je šansu Lazaru Markoviću dao u poslednjih pola sata.

U goleadi na Soldžer Fildu Nijang je doneo vođstvo Milanu, Riberi i Alaba su preokrenuli do poluvremena, Bertolači i Kucka vraćaju "rosonere" u vođstvo pola sata pre kraja, ali Riberi iz penala u 90. minutu donosi jedanaesterce.

U penal seriji pogađali su Honda, Lam, Matri, Alaba, Kucka, Bernat, Romanjoli do promašaja Rafinje, da bi trijumf Italijanima doneo Bonaventura.

Šansu u ekipi Bajerna dobio je i mladi srpski napadač Miloš Pantović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve