Nova vest
Fudbal

Sreda, 27.07.2016.

15:25

Mandžukić i Iguain – već viđeno za Hrvata

Dolazak Gonsala Iguaina umnogome će promeniti sliku Juventusovog tima u odnosu na prošlu sezonu.

Izvor: AK

Autor: AK

Mandžukić i Iguain – već viđeno za Hrvata
Foto: Getty images

Argentinac plaćen 94 miliona evra i 7,5 po sezoni će biti neupitni izbor u špicu, što će ugroziti poziciju drugim napadačima.

Najveća kolateralna šteta biće Hrvat Mario Mandžukić, koji bi na ovu tvrdnju verovatno mogao samo da kaže: Déjà vu (već viđeno).

Sjajni golgeter skoro po pravilu u svojoj karijeri, bez obzira na učinak, redovno gubi mesto u timu zbog dolaska neke velike zvezde.

Tako ga je u Bajernu zasenio dolazak Roberta Levandovskog, dok je u Atletiko Madridu postao višak zbog Antoana Grizmana i Džeksona Martinesa, koji se nije dugo zadržao.

Slično bi moglo da mu se dogodi u Torinu, jer teško da će Masimilijano Alegri dati prednost Hrvatu ispred najboljeg strelca Serije A, čoveka koji je 36 puta zatresao mrežu prošle sezone u Kalču.

"Mandžukić je veliki igrač, ali u njegov tim uvek dođe još veći", zaključuju italijanski mediji ovu tezu.

Osim Mandžukića, Juventus trenutno od napadača ima i sjajnog Iguainovog zemljaka Paula Dibalu, potom italijanskog reprezentativca Simonea Zazu čiji se odlazak odavno najavljuje, te njegov skoro pridošli mlađi zemljak Marko Pjaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve