Nova vest
Fudbal

Utorak, 26.07.2016.

14:00

Juve za 15 minuta zaplašio rivale

Fudbaleri Juventusa impresionirali su u drugom test meču ovog leta.

Izvor: AK

Autor: AK

Juve za 15 minuta zaplašio rivale
Foto: Getty images

"Stara dama" je salvadala engleski Totenhem 2:1 (2:0), ali je prvih 15 minuta meča u Melburnu bilo dovoljno da se zabrinu svi rivali.

Crno-beli su ekspresno dva gola prednosti, a poveli su u petom nakon akcije Roberta Perejre i Paula Dibale. Deset minuta kasnije su se istakla i dvojica novih igrača, Miralem Pjanić je asistirao Mediju Benatiji.

U drugom poluvremenu Spursi postaju konkurentniji na terenu posle serija izmena, posebno se istakao Erik Lamela koji dvadesetak minuta pre kraja i smanjuje rezultat. Ernanes je izgubio loptu na sredini terena, Lamela je dobio pas u prazan prostor i lako savladao nemoćnog Neta.

U samoj završnici meča engleski tim je imao sjajnu šansu za izjednačenje, Lamela je servirao zicer saigraču, ali se na golu Juventusa istakao Brazilac Neto.

Oba trenera su igrala u kombinovanim sastavima, bez igrača koji su nastupili na Evropskom prvenstvu, pa tako Australijanci nisu mogli da vide golmane Bufona i Lorisa, defanzivce Kjelinija, Bonučija, Evru, Barzaljija, Rouza, Alderverelda, Vokera, veziste Kediru, Pogbu, Eriksena, Dembelea, napadaće Mandžukića i Kejna.

Ipak, nisu izostale baš sve zvezde, pa se Masimilijano Alegri oslonio na Benatiju, Ernanesa, Pjanića, Dibalu, a Maurisio Poćetino na igrače koje je doveo ovog leta vezista Viktora Vanjamu i napadača Vinsenta Jansena, te Sona i Čadlija.

Juventus je na startu australijske turneje i Međunarodnog kupa šampiona poražen od domaćeg Melburna, ali je već na drugom najavio sjajne rezultate.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve