Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 25.07.2016.

13:24

Petočasovni sastanak: Tomić ostaje na klupi!

Ivan Tomić ostaće trener fudbalera Partizana, odlučeno je posle petočasnovnog sastanka uprave i šefa stručnog štaba.

Izvor: AK

Autor: AK

Petočasovni sastanak: Tomić ostaje na klupi!
Foto: StarSport

Da Tomić ostaje na klupi potvrdio je sportski direktor Ivica Iliev, koji je kratko kazao da bi bilo "neozbiljno" da se sada menja trener. Ni on nije želeo da odgovara na pitanja izveštača, a moguće je da će se klub kasnije oglasiti saopštenjem.

Čelnici Partizana organizovali su u ponedeljak hitan sastanak sa sportskim sektorom nakon slabog starta sezone. Posle pet sati "većanja" niko se nije zvanično obratio medijima, a trener Ivan Tomić, o čijem odlasku se raspravljalo, je nasmejan prošao pored novinara bez odgovora na pitanje šta se dogodilo.

Navodno je Tomić ponudio ostavku, ali su ostali članovi uprave uspeli da ga tokom sastanka nagovore da ostane. U međuvremenu su pojedini članovi Upravnog odbora, na čelu sa Žarkom Zečevićem, izašli sa stadiona u Humskoj na sporedni ulaz.

Crno-beli su u prva tri meča igrali 0:0, eliminisani su od poljskog Zaglembja na penale iz kvalifikacija za Ligu Evrope, a onda im je odoleo i debitant u Superligi Bačka.

Već nedeljama je trener Ivan Tomić pod velikim pritiskom javnosti, a on je "preuzeo odgovornost" za oba neuspeha.

"Slutim kada će da menjaju trenera, kad Crvena zvezda obezvedi jedno deset bodova prednosti. Pre toga nije bezbedno", poručio je preko Tvitera poznati režiser Srđan Dragojević, inače član Skupštine FK Partizan kojoj nije prisustvovao tokom cirkusa u Zemunelu krajem maja.

Navijači su u nedelju u Novom Sadu jasno poručili da žele smenu Tomića, ali kao po pravilu i odlazak cele uprave, iako je ona "otišla" još u decembru nakon poraza od Augzburga i propuštene šanse da se izbori proleće u Evropi.

Partizan je prošle sezone promenio trojicu trenera, počeo ju je sa Zoranom Milinkovićem, njega je zamenio Ljubinko Drulović, da bi u januaru stigao Tomić.

On je uspeo da osvoji Kup Srbije i stigne do drugog mesta na tabeli, ali je činjenica da je Partizan imao jednu od najlošijih sezona u poslednjih nekoliko godina.

Za razliku od prethodnih "smena trenera", kada je u pitanju "slučaj Tomić" nema ni spekulacija ko bi mogao da ga zameni u slučaju da zaista dobije otkaz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

157 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Grizman prekida rekordni niz

Francuski fudbaler Antoan Grizman propustiće prijateljske utakmice reprezentacije sa Nemačkom i Čileom, zbog uganuća desnog skočnog zgloba.

Beta

23:45

11 h

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d