Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 25.07.2016.

10:22

Zvezda u Razgradu: Da ne primimo gol

Fudbaleri Crvene zvezde sa mnogo optimizma otputovali su u Bugarsku na prvi meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Ludogoreca.

Izvor: B92

Autor:B92

Zvezda u Razgradu: Da ne primimo gol
Foto: StarSport

Trener Miodrag Božović na put i grad Šumen, gde će biti smešteni i koji se nalazi na 40 kilometara od Razgrada, poveo je 20 fudbalera.

Na spisku su: Damir Kahriman, Nemanja Supić, Miloš Cvetković, Marko Petković, Aleksandar Luković, Zoran Rendulić, Tomas Fibel, Luis Ibanjez, Mihailo Ristić, Mičel Donald, Damijan La Talek, Marko Poletanović, Srdjan Plavšić, Gelor Kanga, Slavoljub Srnić, Džon Ruiz, Aleksandar Katai, Pablo Mouče, Ugo Viejira i Predrag Sikimić.

"Verujemo da možemo da napravimo dobar rezultat u Razgradu i u revanšu obezbedimo prolaz. Nismo odigrali puno utakmica do sada, moramo da se uigramo, ali prednost je što ćemo revanš igrati pred našim navijačima i u sjajnoj atmosferi", rekao je Luis Ibanjes Tanjugu na aerodromu Nikola Tesla pred polazak.

Argentinski levi bek ističe da veruje da njegova ekipa može da se iz Bugarske vrati bez primljenog gola.

"Ludogorec ima dobre igrače, posebno trojicu u napadu, a tu je još vezista i reprezentativac Bugarske Marselinjo koji je vrhunski igrač. Ipak, siguran sam da će nam trener Miodrag Božović ukazati koje su naše šanse, a bitno je da ne primimo gol u Razgradu", rekao je Ibanjes.

Ibanjes je dodao da odbrana još nije uigrana, ali i da ne misli da je samo ona razlog što crveno-beli protiv Valete i Napretka primili ukupno četiri gola.

"Svi pričaju problem je odbrana, ali fudbal se igra 11 protiv 11. Prvi odbrambeni igrač je napadač, a ne samo poslednja četvorka. Ako protivnički fudbaleri protiv nas iz odbrane stalno dolaze u situaciji "jedan na jedan" onda nije samo odbrana problem... Možda mi iz odbrane ne funkcionišemo kako bi trebalo, ali se ne branimo samo mi, kao što ne napadaju samo ofanzivci", dodao je Argentinac.

Njegov saigrač Aleksandar Katai poručio je veoma ceni Ludogorec i istakao da nema puno mana.

"Očekuju nas dva teška duela sa Ludogorecom, znamo da ima kvalitetan tim, u koji je uloženo mnogo novca. Valeta je pokazala da nije kako su je predstavili, a Ludogorec je ozbiljnija ekipa koja je na svim pozicijama jaka. Potrebno nam je više koncentracije jer rano primamo golove, dok sa druge strane nemamo problem sa postizanjem pogodaka", rekao je Katai Tanjugu.

Zvedina "desetka" smatra da se oseća veliki pritisak zbog velikog uloga koji donosi duel sa bugarskim šampionom.

"Veliki je pritisak na nama, svaki početak je težak, a ekipa nije uigrana i u potpunosti spremna. Kada dodje ovakav meč onda je pritisak izraženiji. Idealno je što igramo revanš, nadam se da ćemo izvući pozitivan rezultat u Bugarskoj. U Beogradu nas očekuje puna Marakana i to je veliki plus", dodao je Katai.

Prvi duel Ludogoreca i Crvene zvezde igra se sutra od 20 sati na rasprodatom stadionu u Razgradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

111 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d