Nova vest
Fudbal

Nedelja, 24.07.2016.

18:59

Partizan 300 minuta bez gola, debitant slavi bod!

Fudbaleri Bačke i Partizana odigrali su bez golova u pretposlednjoj utakmici prvog kola Superlige Srbije.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Partizan 300 minuta bez gola, debitant slavi bod!
Foto: StarSport

Bačka, koja je debitant u najjačem rangu takmičenja, izvukla je bod protiv vicešampiona Srbije koji je doživeo novi udarac posle ispadanja u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Partizan je ponovo odigrao slabo, treći put u nizu nije uspeo da savlada protivničkog golmana, što znači da je više od 300 minuta bez gola u novoj sezoni.

Novi član Superlige Srbije utakmice kao domaćin igraće na novosadskom ’Karađorđu’, a debi u eliti pamtiće po bodu osvojenom protiv ’crno-belih’.

Prvo poluvreme na nije nam donelo kvalitetan fudbal – prvu priliku imala je Bačka, kada je Bjeloš pogodio prečku posle centaršuta sa desne strane. Domaći su iznenadili ’crno-bele’ pritiskom u uvodnom delu meča, ali većih šansi nije bilo.

Partizan se polako oslobađao i preuzeo inicijativu, ali su u prvih pola sata napadi bili izuzetno jalovi. Tada je Miroslav Radović propustio priliku posle kornera i pokušaja Nikole Đurđića, pa se na odmor otišlo bez golova.

Navijači gostiju nezadovoljni izdanjem svoje ekipe pozvali su igrače na raport pre odlaska u svlačionicu.

Već na početku drugog dela videli smo spornu sudijsku odluku – Brašanac je oboren na ivici kaznenog prostora, sudija Novak Simović dosudio je slobodan udarac, iako se činilo da je trebalo da pokaže na belu tačku. Direktno je šutirao debitant Leonardo, ali je pogodio živi zid.

Na prvo veliko uzbuđenje čekalo se više od 20 minuta, kada je Brazilac odlično proigrao Brašanca, ali je vezista Partizana u situaciji 1 na 1 loše zahvatio loptu.

Nastavio se jalov pritisak izabranika Ivana Tomića, bez većeg uspeha, pa je Bačka mogla da kazni rivala desetak minuta pre kraja. Bjeloš je poveo kontru, prevario jednog igrača, ali je pokušao da inscenira prekršaj i prevari sudiju Simovića. Ovaj ga je prozreo i pokazao mu drugi žuti karton.

Međutim, fudbaleri Partizana nisu uspeli da probiju bunker domaćih do kraja i ostalo je 0:0.

Tok meča:

Utakmica na stadionu ’Karađorđe’ počela je u mirnom ritmu, ali su domaći preuzeli inicijativu. Bačka je posle nekoliko napada dobila dva kornera, a već u devetom minutu mogla do vođstva. Posle akcije po desnom boku Filipa Bajića i ubacivanja na penal, Miroslav Bjeloš je pobegao Evrtonu i pokušao iz prve, ali je njegov udarac zaustavila prečka.

U narednih petnaestak minuta nije bilo previše uzbuđenja – debitant u ligi odlično je zatvorio sve prilaze golu i čekao grešku rivala, dok Partizan nije uspevao da poveže kvalitetna dodavanja. U 19. minutu po levom boku probio je Brašanac, pokušao da uposli Đurđića koji se nalazio na petercu, ali je golman Manojlović prozreo njegovu nameru i presekao dodavanje.

Tek posle pola sata igre ’crno-beli’ su kreirali prvu šansu, koja je došla posle mnogo sreće. Korner sa desne strane izveo je Mihajlović, Đurđić je bio najviši u skoku i uputio loptu na peterac gde je bio Miroslav Radović. Ofanzivni vezista ipak nije uspeo da je zahvati, iako je izbegao ofsajd zamku i ostao usamljen ispred protivničkog gola.

Osim pokušaja Đurđića da Radovića izbaci 1 na 1 sa golmanom, sumnjive situacije prilikom ofsajda Partizana i pokušaja Đuričkovića iz slobodnjaka, nije mnogo toga viđenog u Novom Sadu do kraja poluvremena, pa se na odmor otišlo bez golova.

Igrači Partizana pre nego što su otišli u svlačionicu bili su na raportu kod ’Grobara’, a po povratku na teren, Ivan Tomić napravio je dve izmene. U igru je ušao debitant Leonardo, kao i kapiten Saša Ilić.

Već na startu drugog dela igre aktuelni vicešampion Srbije imao je dobru priliku – Brašanac je oboren na ivici kaznenog prostora, sudija Novak Simović dosudio je slobodan udarac, iako se činilo da je trebalo da pokaže na belu tačku. Direktno je šutirao Leonardo, ali je pogodio živi zid.

Nastavilo se potpuno ’mrtvilo’ na stadionu Vojvodine – nijedna ekipa nije bila ni blizu šanse, uprkos tome što je Partizan imao kontrolu lopte. Tako se nastavilo sve do 70. minuta kada je golman Manojlović spasao Bačku.

Leonardo je odličnim dodavanjem izbacio Brašanca ispred čuvara mreže domaćih, Brašanac je iskosa sa leve strane gađao suprotni ugao, loše je zahvatio loptu, pa je Manojlović odbranio. U nastavku akcije Đurđić nije uspeo da pokupi otpadak i momci u plavim dresovima su se odbranili.

Nastavilo se sa neuspešnim napadima gostiju, koji su u 80. minutu mogli da budu kažnjeni. Bjeloš je poveo kontru, prevario jednog igrača, ali je pokušao da inscenira prekršaj i prevari sudiju Simovića. Ovaj ga je prozreo i pokazao mu drugi žuti karton.

U poslednjih desetak minuta ’crno-beli’ su ušli sa igračem više – počela je opsada gola Manojlovića, a ušao je i Valeri Božinov, umesto Đuričkovića.

Međutim, domaći su se odlično branili, nisu dozvolili ni najmanju opasnost, osim one u 87. minutu. Opet je šansa došla posle kornera i loše procene čuvara mreže. Lopta se obila na drugu stativu odakle je pokušao Milenković, ali je pogodio spoljni deo mreže praznog gola.

Poslednju priliku imao je Božinov koji je slabo zahvatio centaršut sa desnog boka, Bačka se odbranila i zasluženo došla do velikog boda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

336 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d