Nova vest
Fudbal

Nedelja, 24.07.2016.

08:40

"Sa Zekom više ne, Partizan mora da bude prvi"

Kandidat za predsednika FK Partizan Nenad Bjeković rekao je za ’Novosti’ da ja ispadanje Partizana od poljskog Zaglembja veliki neuspeh.

Izvor: B92, Novosti

Autor:B92, Novosti

Starsport

Crno-beli nisu izgubili u dve utakmice 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope koje su završene bez golova, ali su ipak ostali bez Evrope posle izvođenja jedanaesteraca.

„Kao 99 odsto ljudi iz fudbala, navijača Partizana, sigurno da sam iznenađen i da to nisam očekivao. Posle žreba sam rekao, nisam siguran da bih pogodio ime i grad odakle dolazi klub, ali da ga respektujem, s obzirom na to iz koje zemlje dolazi. Ovo je više nego neuspeh“, kažeBjeković za ’Novosti’.

On kaže da ga trener Tomić i sportski direktor Iliev nisu poslušali.

„Razgovarao sam sa trenerom i sportskim direktorom, mojim bivšim igračima, obojicu sam doveo u Partizan, Ivana sam postavio za naslednika. Izneo sam im mišljenje, razgovarali smo sat vremena, nisu me puno poslušali. Ne može Partizan da u jednom prelaznom roku dovede deset igrača. Ne znam kad je Partizan u istoriji dovodio igrače od 29, 30 godina. Ne sećam se.“

Pokušao je i da objasni kako je ušao u sukob sa dugogodišnjim saradnikom i prijateljom Žarkom Zečevićem.

„ Zeka mi je i dalje prijatelj. Zaratio sam sa njima, uslovno, pre godinu i po, kad su doveli ove ljude u klub. Nije mi odgovarala njihova ideja, koncepcija. Zeka je bio idejni tvorac zborova, to je najveći skandal u istoriji Partizana! Nisam nijednom rečju komentarisao: napao Zeku ili Ćureta da su me izdali. Sve je nekako išlo do Borisova kada su pomislili: svet je naš, Nenade, ne trebaš nam“, rekao je Bjeković i dodao da ne bi sarađivao ponovo sa Zečevićem.

Konačno, Bjeković smatra da crno-beli moraju da osvoje titulu ove sezone.

„Da ne ispadne da je ovo predizborna kampanja: Partizan mora da bude prvi! I prošle godine je morao, imao je bolji tim od Zvezde! Ima i ove! To što je poremećeno, što je atmosfera loša, dovede se u red za sedam dana. Verujem da će Skupština da bude ranije. Ali, to je teško očekivati od njih, takav je mentalni sklop tih ljudi.“

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

6 h

U fokusu

Vidi sve