Nova vest
Fudbal

Subota, 23.07.2016.

10:33

Vazura: Evropa nije važna; Varga: Važne im fotelje

Dok se u Partizanu očigledno ne potresaju mnogo zbog rane eliminacije iz Evrope, bivši članovi kluba kritikuju upravu.

Izvor: AK

Autor: AK

Vazura: Evropa nije važna; Varga: Važne im fotelje
Foto: StarSport

Crno-veli su prvi put posle 15 godina završili nastup u Evropi već u prvoj rundi takmičenja u kojoj su nastupili, eliminacijom od poljskog Zaglembja na penale posle 210 minuta bez golova.

Osim izjave trenera Ivana Tomića da se ne plaši potencijalnog otkaza, koju je dao na konferenciji posle meča, ostali zvaničnici kluba se nisu oglašavali.

Medijima se obratio samo generalni direktor Miloš Vazura koji je u kratko ponovio svoj već poznati moto: "Evropa nije prioritet".

"Meni su posle duela uši zaparale izjave pojedinih predstavnika kluba koji navode da igranje u Evropi nije bilo toliko važno. Frapiran sam tim nebuloznim komentarima funkcionera i pitam se da li su svesni o čemu govore. Očito da im je jedino fotelja bitna u klubu ili mesto u avionu. Partizan zaslužuje neke mnogo boje ljude", rekao je bivši napadač i trener Zvonko Varga za "Sport".

S druge strane, bivši golman i član Skupštine Ivica Kralj "spušta loptu" istakavši da bi se eliminacija mogla nazvati katastrofom samo ukoliko se ponovi.

"Svakako jeste neprijatno kada se ispadne u prvom odmeravanju snaga, a mi na to nismo navikli. U prvom meču, manje-više je sve štimalo kako treba, međutim, ekipa je propustila mnogo prilika. Mlada ekipa je platila danak neiskustvu, ali, na greškama se uči. Tragično bi bilo da se ovako nešto ponovi, u narednim kvalifikacijama", rekao je Kralj za beogradski dnevnik.

Partizan će tako u nastavku sezone igrati samo u domaćim takmičenjima, a prvi ispit za uzdrmani tim iz Humske sledi u nedelju kada gostuju novom Superligašu Bačkoj u Novom Sadu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

143 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d