Nova vest
Fudbal

Subota, 23.07.2016.

08:51

Od 2018. fudbalska eks-Ju liga?

Regionalni fudbalski savezi planiraju da od 2018. godine pokrenu zajedničku ligu, posle 24 godine.

Izvor: AK

Autor: AK

Od 2018. fudbalska eks-Ju liga?

To je gostujući na TV Arena sport potvrdio predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza.

"Ideja je da bi se to takmičenje igralo paralelno sa domaćim takmičenjem, a održavalo bi se između februara i maja. Same nagrade ne bi bile male, već bi bile veoma značajne i imale bi velikog uticaja na budžete svih klubova", rekao je Kokeza.

Ovaj projekat bi podržala i UEFA pa bi šampion imao potencijalno mesto u Ligi šampiona, uz nagradu od oko 2,5 miliona evra, dok od prvih desetak timova nijedna ne bi dobila manje od 700-800 hiljada.

"Mislim da sam dobro zapamtio brojke", rekao je Kokeza.

Prva savezna liga Jugoslavije je prestala da postoji posle sezone 1991/1992. kada su već iz takmičenja isputili Hrvati i Slovenci, ali su se takmičili klubvi iz BiH i Makedonije.

Najviše trofeja u to vreme imala je Crvena zvezda (19), a sledili su Partizan (11), Hajduk (7), Dinamo (4), te Vojvodina (2), Sarajevo (2) i Željezničar (1).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

176 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d