Nova vest
Fudbal

Petak, 22.07.2016.

08:48

Da li je Partizan naučio lekciju?

Bez obzira na brojna učešća u grupnim fazama evropskih takmičenja i čestih transfera igrača u zapadnu Evropu, Partizan je pao na dno.

Izvor: AK

Autor: AK

Da li je Partizan naučio lekciju?
Foto: StarSport

Prvi put od 2001. crno-beli su sezonu na međunarodnoj sceni završili već na prvom koraku, a prvi put od 1976. nisu uspeli da postignu gol.

Već godinama je očigledan pad Partizana na svim poljima, a dok u domaćem prvenstvu koliko-toliko to uspeva da se zamaskira, u Evropi je sve jasno.

Iako je i ranijih sezona bilo jasno da bez konkretnih pojačanja i ulaganja u igrački kadar ekipa ne može da se nosi sa timovima iz drugih zemalja samo sa momcima iz svoje škole i povratnicima veteranima, čelnici kluba iz Humske su po pravilo retko otvarali kasu.

Od sezone 2012/2013 Partizan je na pojačanja potrošio ukupno 1,52 miliona evra na pojačanja, podaci su koje poseduju "Večernje novosti". Ovog leta su plaćeni samo Nikola Đurđić 400.000 i Nemanja Miletić 260.000 evra.

Nešto više od pola miliona evra za pojačanja je pokazalo u Lubinu koji rezultat je realan, nikakav. Prošlog leta Partizan je uložio još manje, nula evra (0!), možda je bio na korak od druge runde Lige Evrope, ali je taj tim na kraju imao najlošiju sezonu u Superligi u poslednjih više od desetak godine i na leto pokazao svoj "potencijal".

Pre dve godine uloženo je 200.000, a na leto 2012. oko 550.000. Poslednji put Partizan je konkretno plaćao za pojačanja 2011. kada je potrošeno 3,2 miliona evra. Tada su stigli Volkov, Ivković, Babić, Marković, Ivanv, Eduardo, Tanković, Markes, Rnić, Manga, Smiljanić, što se ispostavilo da su bili promašaji, a dokaz je bio Šamrok.

Zbog toga se postavlja pitanje koja je uloga sportskog sektora, pre svega direktora u Humskoj? Kada će crno-beli dovesti čoveka koji je sposoban da dovede konkretna pojačanja koja će doprineti kvalitetu tima, a ne kockati se sa nedokazanim ili istrošenim fudbalerima.

Samo od transfera Stefana Savića, Lazara Markovića, Aleksandra Mitrovića, Radosava Petrovića i Petra Škuletića zarađeno je više od 30 miliona evra. U šta je uložen taj novac, u igrače nije sigurno, a nisu vraćeni ni dugovi.

Jedna stvar je jasna, Partizan je porazom od prosečnog poljskog tima koji tokom 210 minuta nije pokazao apsolutno ništa protiv crno-belih, pao na dno s kog će se teško podići bez kvalitetnih poteza.

Ako ništa, čelnici kluba sada bar mogu da se posvete izboru predsedinka, samo da opet ne naprave cirkus kojem smo već bili svedoci pre nekoliko meseci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

245 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d