Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 21.07.2016.

20:15

Penali izbacili Partizan iz Evrope!

Fudbaleri Partizana eliminisani su iz kvalifikacija za Ligu Evrope, porazom od Zaglembja 4:3 na penale u Poljskoj.

Izvor: AK

Autor: AK

Penali izbacili Partizan iz Evrope!
Foto: FK Partizan

Tragičari u Lubinu bili su Darko Brašanac koji je promašio u prvoj seriji, te Nemanja Mihajlović kojem je uz pomoć okvira gola šut odbranio Polaček.

Crno-beli su tako završili nastup u Evropi u prvom kolu u kojem su nastupili prvi put još od 2001. godine. Ovo je četvrti poraz Partizana u sedam penal serija u Evropi.

Nakon što je Partizan dva puta pogađao prečku u prvom meču u Beogradu i propustio šansu sa igračem više tokom 20 minuta igre, u Lubinu je viđena čvrsta, oštra igre bez mnogo rizikovanja u završnici.

Oba tima su imala po nekoliko solidnih prilika, za Partizan su ih propustili Gogua, Janković i Vlahović, koji je minut pre kraja produžetaka slabo zahvatio dobitak na svega nekoliko metara od gola.

S druge strane, Šaranov je imao nekoliko odličnih intervencija, dok je sreća spasla crno-bele nakon šuta Janoške, koji je glavom pogodio stativu.

Penal seriju otvara srpski tim, ali Brašanac promašuje ceo gol. Usledili su pogoci Janusa, Ilića, Guldana i Đuričkovića, nakon koga Šaranov brani šut Todorovskom.

Janković donosi vođstvo Paartizanu, Voznijak lagano pogađa, a onda Polaček brani šut Mihajlovića koji je gađao desni gornji ugao, lopta pogađa okvir gola i odlazi u polje. Veliku pobedu Zaglembju donosi rezervista Vlaško.

Poljaci će u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope igrati protiv danskog Senderjiskea, dok će Srbiju predstavljati samo Vojvodina koja se sastaje sa beloruskim Dinamom iz Minska.

Tok meča:

120' U poslednjem minutu Tomić uvodi Đuričkovića umesto beka Bogosavca, zbog prenala koji su usledili posle 210 minuta bez gola.

119' Vlahović je mogao da se proslavi. U 119. minutu nije uspeo da ubaci u gol odbitak sa svega nekoliko metara, posle intervencije Polačeka na centaršut Brašanca.

115' Stopostotna šansa za Poljake, posle brze akcije iz sredine terena lopta stiže do Tošika koji je bio "otvoren" na oko 12 metara od Šaranova, niko nije stigao da ga blokira, ali on šutira preko gola.

107' Gol šansa za Zaglembje, rezervista Vlaško je po ko zna koji put namučio crno-bele, ušao je u kazneni i posle nekoliko sekundi nameštanja poslao poluvisoku loptu na drugu stativu, Guldan je pobegao Milenkoviću i Gogui, ali nije uspeo da zahvati loptu glavom.

104' Janus šutira iskosa sa desne strane, Šaranov odbija loptu u sredinu do Vlaška, koji iz odlične pozicije loptu šalje u gol-aut.

101' Partizan je za nijansu bolji rival od Zaglembja u produžecima, ali ni posle 100 minuta nema golova u Lubinu.

96' Nastavlja se serija pretnji, sada pokušava Brašanac sa distance, ali brani Polaček.

95' Prete i Poljaci, Vlaško gađa sa 16 metara, za malo pored leve stative.

94' Malo je nedostajalo da Partizan povede, bukvalno centimetri. Mihajlović je poslao sjajan centaršut, dijagonalu sa ivice kaznenog prostora s leve strane, na drugoj stativi su se iskrali čuvarim Ilić i Brašanac, ali nijedan od njih ne uspeva da zahvati loptu glavom.

91' Tomić osvežava vezni red na startu produžetaka, umesto Radovića ušao je kapiten Saša Ilić.

90' Značajno je opao tempo igre, ekipe ne žele da rizikuju u završnici, meč je produžen za dva minuta, a nakon pauze su usledili produžeci.

85' Sreće je imao Gogua, lopta ga je pogodio u koleno nakon što ju je glavom na drugoj stativi zahvatio Voznijak pored Milenkovića, ali na kraju odlazi preko gola.

82' Kombinuju Brašanac i Vlahović ispred kaznenog, zubunili su nekoliko igrača Zaglembja, ali i sami sebe, pa ne prolazi akcija. Minut kasnije šutira Mihajlović sa distance, ali pored gola.

79' Opasan napad Partizana. Prvo je lopta prošla kroz peterac nedovoljno blizu Jankovića posle centaršuta sa leve strane, da bi u nastavku akcije Radović šutirao sa ivice šesnaesterca, lopta pogađa Čotru i prolazi za malo pored stative.

76' Gužva u kaznenom prostoru Zahlembja, lopta je išla ka Jankoviću koji je bio na petercu, ali su Poljaci uspeli da otklone opasnost.

71' Prva izmena u Partizanu, Tomić osvežava napad, umesto nevidljivog Đurđića ulazi 16-godišnji Vlahović.

67' Pokušava Janković da probije po desnoj strani, ali ga udvajaju i dobija samo aut.

61' Stativa! Zatresao se okvir gola Partizana. Samo što je ušao u igru korner je izveo Vlaško, na prvoj stativi je Janoška pobegao čuvaru, ali je na sreću crno-belih pogodio desnu stativu.

57' Poljaci ne odustaju od svog stila "igre", nastavljaju da konstantno fauliraju igrače Partizana, igraju na ivici kartona, a novi, treći, dobija Dabrovski.

51' Solidan napad Partizana, dobru ideju je imao Janković, tražio je Đurđića u kaznenom, ali lopta ne stiže do napadača crno-belih.

48' Miran početak drugog poluvremena u Lubinu, bez inicijative bilo kog tima, ali i dalje sa dosta oštrih duela.45' Tri minuta nadoknade vremena, ali nema golova ni posle ovog perioda duela između Partizana i Zaglembja.

43' Dobra prilika za Partizan u završnici poluvremena, Mihajlović je ubacio loptu iz kornera sa leve strane, na drugoj stativi je opet gađao Goguu, štoper sjajno skače pored čuvara na petercu, ali šutira glavom preko gola.

40' Novi faul Poljaka, dobra pozicija za crno-bele da iz prekida ugroze domaćina. Centaršut Mihajlovića na štopere, Gogua i Milenković su se našli u gužvi, ali bez šuta na gol.

35' Voznijak udara laktom Đurđića i dobija žuti karton, dok je Čotra prošao bez opomene uprkos tome što je vrhom kopačke udario u glavu Vulićevića.

31' Šaranov spasava Partizan. Dve odlične šanse za domaćina, oba puta preko Pjateka, koji prvo gađa glavom, a potom i sa ivice kaznenog uz odbitak stavlja golmana crno-belih na muke.

27' Nekoliko oštrih startova nad igračima Partizana, ali sudija ne deli kartone Poljacima.

24' Crno-beli pod pritiskom i dalje, Zaglembje traži prolaz preko desnog boka, ali srpski tim za sada dobro odleva.

17' Partizan je nakon nekoliko dobrih akcija u prvih desetak minuta u podređenom položaju u nastavku, ne uspeva dugo da zadrži loptu na protivničkoj strani terena. S druge strane, Pjatek hvata poluvolej sa više od 20 metara, opasan šut, ali pored gola.

15' Nastavljen je pritisak Zaglembja, domaćin je dobio slobodan udarac iskosa sa desne strane, Voznijak ubacuje loptu u kazneni, Pjatek pada, ali sudija se nije oglasio dok je u međuvremenu intervenisao 18-godišnji Milenković.

11' Prvi put prete i Poljaci, nakon gužve u kaznenom posle centaršuta, štoper Guldan stiže do odbitka, ali Šaranov brani bez mnogo problema.

9' Dobro igraju crno-beli na startu meča, kontrolišu sredinu terena i lakše dolaze do kaznenog prostora od rivala, posle neuspešne kombinacije u šesnaestercu sa distance pokušao Luiz, ali je izblokiran.

3' Odličan kontranapad Partizana, loptu je povukao Brašanac i brzo proigrao Jankovića ispred kaznenog, mladi Crnogorac proigrava Radovića na desnoj strani kaznenog prostora Zaglembja, ali iskusni krilni napadač ne prihvata dobro loptu, a onda teatralno pada.

.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

650 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve