Nova vest
Fudbal

Petak, 01.07.2016.

17:29

Novi Zvezdin igrač preziva se Konga

Crvena zvezda predstavila je poslednje, najveće pojačanje ovog leta, plejmejkera Gelora Kongu Kaku, kako se pravilno izgovara ime momka iz Gabona.

Izvor: B92

Autor:B92

Novi Zvezdin igrač preziva se Konga
Foto: StarSport

Konga, koga su naši mediji do promocije na "Rajku Mitiću" zvali "Gejlor Kanga", ima 26 godina, a stigao je iz ruskog Rostova i potpisao dvogodišnji ugovor.

"Velika zahvalnost na ukazanom poverenju. Dolazim u poznato okruženje jer sam već sarađivao sa trenerom Božovićem kada smo osvojili Kup, što će mi mnogo olakšati privikavanje"”, rekao je Konga.

On je istakao da je svestan u koliko je veliki klub došao i naglasio da želi da pomogne crveno-belima da se kvalifikuju u Ligu šampiona ili Ligu Evrope.

"Svestan sam da je klub u protkloj sezoni ostvario veliki rezutat i da je ubedljivo došao do titule. Želim da pomognem timu da postigne još veći uspeh i da budemo uspešni u kvalifikacijima za neko od evropskih takmičenja. Znam šta se očekuje od mene, znam istoriju kluba i navijači mogu da budu spokojni jer ću dati sve od sebe”", rekao je Konga.

Novinare je zanimala saradnja sa kolegom iz reprezentacije i jednim od najboljih napadača današnjice Pjerom-Emerikom Obamejangom.

"Dobri smo prijatelji. On je kapiten Gabona, mnogo ga poštujem. Imali smo dobru saradnju na terenu, jer Obamejang je veoma brz i lako ga je pronaći. Pravo je zadovoljstvo igrati sa njim”", zaključio je Konga.

Agent reprezentativca Gabona Lui de Nol istakao je da je Rostov učinio sve da ga zadrži, te da je imao ponude i iz drugih zemalja.

"Rostov je učinio sve da ga zadrži. Imali smo ponude iz Turske i Francuske, ali je presudila istorija Crvene zvezde i želja da se igra u kvalifikacijama za Ligu šampiona", rekao je De Nol.

Poslovni direktor kluba Stefan Pantović istakao je da se radi na dovodjenju Milana Mitrovića i Pabla Mučea.

"Radi se na dovodjenju Mitrovića i Mučea, ali još uvek je sve daleko od realizacije. Ukoliko Muče dodje to će najverovatnije biti pozajmica”", poručio je Pantović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

90 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve