Nova vest
Fudbal

Petak, 01.07.2016.

16:49

Ibra u Junajtedu – za sezonu 12,4 mil €

Zlatan Ibrahimović potpisaće sa Mančester Junajtedom jednogodišnji ugovor vredan 200.000 funti nedeljno.

Izvor: AK

Autor: AK

Ibra u Junajtedu – za sezonu 12,4 mil €
Foto: Getty images

To je 10,4 miliona funti, odnosno 12,4 miliona evra za jednu sezonu na Old Trafordu za 35-godišnjeg napadača.

Ibrahimović stiže u Junajted posle četiri trofejne sezone u PSŽ, prethodno je igrao za Milan, Barselonu, Inter, Juventus, Ajaks, ali ni sa kim nije osvojio Ligu šampiona.

"Dolazak Ibrahimovića je veliki rizik za Junajted. Tim već ima igrača koji "nosi" svoju težinu na terenu, Vejna Runija, a u fizički veoma zahtevnoj ligi potreban vam je napadač sjajne fizičke forme. Ibra može doneti dosta toga Junajtedu, ali nije tim igrača koga sam očekivao. Možda je greška, ne znam, ali je svakako kocka", rekao je bivši francuski reprezentativac i igrač Arsenala Emanuel Peti.

S druge strane, njegov bivši saigrač i iz Francuske i iz Arsenala Patrik Vijera smatra da će Mančester zbog Ibrahimovića biti "fudbalska prestonica".

"Ono što najviše volim kod njega je karakter. On je pobednik, čovek koji nosi tim svojim karakterom, mislim da je odlično pojačanje za Junajted", rekao je Vijera, "Pogledajte sada Mančester. Siti i Junajted. Pogledajte njihova dva menadžera. Ibrahimovića i Runija s jedne, a Silvu i Aguera sa druge strane. Mislim da je Mančester sada prestonica fudbala".

On je drugo pojačanje novog menadžera Žozea Murinja, s kojim je sarađivao u Interu pre sedam godina, posle štopera Erika Bailija koji je stigao iz Viljareala za 30 miliona futi.

Spekuliše se da bi uskoro na Old Traford mogao da stigne i krilni napadač Henrih Mhitarjan iz Borusije Dortmund za oko 30 miliona evra, a mediji pišu i o povratku Pola Pogbe, kojem je menadžer Mino Rajola, koji zastupa i Ibrahimovića i Mhitarjana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve