Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 30.06.2016.

20:30

LE: Čukarički nosi 3:0 u Kazahstan!

Fudbaleri Čukaričkog savladali su kazahstanski Ordabasi 3:0 (0:0), u prvom meču prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Izvor: AK

Autor: AK

LE: Čukarički nosi 3:0 u Kazahstan!
Foto: StarSport

Brđani su goste slomili u prvih deset minuta drugog poluvremena sa dva gola u roku od tri minuta.

Poveli su preko Igora Matića iz penala, a potom je posle sjajne akcije pogodio i Asmir Kajević. Kapiten Matić je 22 minuta pre kraja doneo ogormnu zalihu pred revanš.

Čukarički je mogao da povede već u sedmom minutu, ali je tada Lukas Pjasentin slabo izveo penal koji je iznudio Đurić, odbranio mu je golman.

Ipak, posao u nastavku olakšao im je štoper Ordabasija Muhtarov, koji je isključen iz igre već u 29. minutu zbog dva žuta kartona.

Revanš meč je za sedam dana u Kazahstanu, a bolji iz ovog dvomeča će u drugom kolu kvalifikacija igrati verovatno sa mađarskim Videotonom, koji je prvi meč sa moldavskom Zarijom dobio sa 3:0 kod kuće.

Već je nastupio jedan srpski klub, Vojvodina je remizirala sa Bokeljom 1:1 u Crnoj Gori. Treći naš predstavnik Partizan čeka u drugoj rundi boljeg iz dvomeča između Slavije i Zaglebja, a Bugari su dobili 1:0 u Sofiji.

Čukarički je već u sedmom minutu imao šansu da povede, ali je Lukas Pjasentin promašio penal koji je prethodno povlačenjem Đurića skrivio Muhtarov. Tačnije, slabo je šutirao, pa je golman Ordabasija lako odbranio.

Ipak, gosti novu šansu dobijaju u 29. minutu, štoper gostiju Muhtarov pravi još jedan oštar faul i dobija drugi žuti karton, pa će Brđani imati igrača više punih sat vremena igre.

Brojčanu prednost na terenu Brđani ekspresno koriste na startu drugog poluvremena. Poveli su iz novog penala koji je u 49. minutu napravio Abdulin, a kapiten Igor Matić pokazao Pjasenzinu kako se izvodi.

Samo tri minuta kasnije srpski tim je duplirao vođstvo. Dušan Lagator je gurnuo loptu do Fofane koji je atraktivno petom odmah prosleđuje do Asmira Kajevića koji izlazi sam na Bojčenka i trese mrežu Ordabasija.

Brđani ništa ne prepuštaju slučaju, nastavljaju da dominiraju protiv brojčano podređenog rivala, i 22 minuta pre kraja dodatno povećavaju prednost.

Živković je pronašao Igora Matića koji postiže drugi gol na meču i možda odvodi Čukarički u drugu rundu kvalifikacija.

Deset minuta pre kraja Ordabasi je imao priliku za gol, bivši napadač Crvene zvezde Filip Kasalica je dobio loptu na levoj strani kaznenog, ušao je u šesnaesterac i šutirao iskosa, ali iz odlične pozicije lopta odlazi preko gola.

Na kraju Čukarički stiže do velike pobede na startu nove sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve