Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 30.06.2016.

14:15

Kanga napokon stigao u Crvenu zvezdu

Gejlor Kanga pojačao je Crvenu zvezdu, potvrđeno je Tanjugu iz kluba.

Izvor:

Autor:

Kanga napokon stigao u Crvenu zvezdu
Getty Images

Dvadesetpetogodišnji vezista će u petak biti promovisan na stadionu Rajko Mitić i potpisati dvogodišnji ugovor, sa opcijom da sezonu duže nosi dres prvaka Srbije.

Kao i preostala pojačanja koja su ovog leta stigla u najtrofejniji srpski klub, francuski štoper Tomas Fibel (Mordovija), krilni napadač iz Kostarike Džon Ruis (Lil) i vezista Andrija Luković (PSV Ajndhoven), i gabonski reprezentativac dolazi kao slobodan igrač, pošto mu u ponoć ističe ugovor sa vicešampionom Rusije Rostovom.

U klub je takođe stigao i Marko Poletanović, na pozajmicu iz Zulte Varegema, Stefan Milošević plaćen je subotičkom Spartaku nešto manje od 200.000 evra, dok se do kraja prelaznog roka očekuje dolazak još i štopera Milana Mitrovića, kome ističe ugovor sa ekipom Genčlerbirligija, ali i nekadašnji član Boke Juniors Pablo Muče.

Kanga igra na poziciji ofanzivnog veznog, iako može da pokriva nekoliko pozicija u vezi i napadu, a bio je jedan od najboljih igrača u ruskom prvenstvu prošle godine.

Za reprezentaciju Gabona odigrao je 26 utakmica i postigao jedan gol.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

102 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve