Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 30.06.2016.

09:58

Ibanjes: Muče mi je rekao da želi u Zvezdu

Luis Ibanjes kaže da njegov bivši saigrač iz Boke Pablo Muče ima veliku želju da dođe u Crvenu zvezdu i da je preostalo samo da se dogovori sa čelnicima kluba.

Izvor:

Autor:

Ibanjes: Muče mi je rekao da želi u Zvezdu
Getty Images

Nekadašnji reprezentativac Argentine i ofanzivac Palmeirasa poslednjih dana se sve češće spominje kao veliko pojačanje šampiona Srbije za napad na Ligu šampiona, a na tom poslu 'radi' i levi bek ekipe.

"Od prvog našeg razgovora ima želju da dođe. Odbio je ponude sa američkog kontinenta, rekao mi je da bi voleo da obuče dres Zvezde. Videćemo šta će se desiti u pregovorima između čelnika kluba i njega", rekao je Ibanjes Tanjugu na pripremama u Termama Čatež.

Ibanjes je posavetovao zemljaka da bi napravio pravi potez prelaskom na Marakanu.

"Rekao sam Mučeu sve najbolje o klubu, da je Zvezda pravi izbor ako hoće da napravi korak napred u karijeri i dostigne uspehe kao što sam ja. Sve će mu se to kasnije vratiti i ostvariće transfer u još veći klub".

Odlični levi bek osvrnuo se i na priče da je navodno dogovoren njegov transfer u turski Trabzon za 1,4 miliona evra i poručio da se to neće desiti bar do kraja evropskih kvalifikacija.

"Ne znam još uvek, ništa nije sigurno. Tu sam, ugovor me vezuje i biću bar do kraja kvalifikacija za Ligu šampiona. Za posle ćemo videti. Trenutno imam veliku želju da sa Zvezdom uđem u Ligu šampiona", dodao je bivši igra zagrebačkog Dinama i mađarskog Đera.

Crveno-beli su u prvoj proveri u Sloveniji savladali ukrajinskog prvoligaša Zariju 3:1, što raduje Argentinca.

"Pobeda raduje, ali najbitnije je da smo odigrali dobar meč, potrebni su nam minuti jer još nismo uigrani i spremni. Neophodno je vreme za to, tek u narednim mečevima sledi odluka o najboljem timu, ali sve će složiti trener Božović pred kvalifikacije za Ligu šampiona".

Ibanjes je odličan učinak iz prošle sezone, u kojoj je imao devet golova i 12 asistencija, nastavio i na priprema jer je asistirao Aleksandru Kataiju za gol protiv Zarije.

"Još jedna asistencija za mene, drago mi je da sam nastavio sa tim. Meni nije toliko bitan individualni učinak, već da se ekipa što bolje spremi kako ne bi bilo oscilacija", zaključio je Ibanjes.

Muče može da igra na poziciji napadača, povučenog napadača, ali i na krilnim pozicijama. Najviše uspeha imao je u periodu od 2006. do 2012. godine kada je nostio dres slavnog kluba sa Bombonjere, upisavši 123 meča, 17 golova i 29 asistencija, dok je dres Argentine oblačio pet puta i dva puta bio strelac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve