Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 27.06.2016.

13:49

PSŽ zvanično otpustio Blana

Loran Blan više nije trener francuskog šampiona Pari Sen Žermena.

Izvor: AK

Autor: AK

PSŽ zvanično otpustio Blana
Foto: Getty Images

Klub sa Parka prinčeva je konačno zvanično potvrdio višemesečne spekulacije medija koji su najavljivali odlazak Blana zbog neuspeha u Ligi šampiona.

Blan je sa PSŽ osvojio 11 trofeja – po tri titule, Liga kupa i nacionalna Superkupa, te dva Kupa.

Međutim, pripriret "Svetaca" posle ogromnih ulaganja je bilo osvajanje titule prvaka Evrope, ali je PSŽ zaustavljen u četvrtfinalu takmičenja porazom od Mančester Sitija sa 3:2 u dvomeču.

"Želim da zahvalim Blanu na svemu što je postigao u protekle tri godine, kako u pogledu stila igre, tako i u rezultatima. Želim mu sve najbolje u budućim izazovima", rekao je predsednik kluba Naser El Kelaifi.

Očekuje se da Blana na mestu trenera PSŽ-a nasledi Španac Unaj Emeri, koji je sa Seviljom osvajao Ligu Evrope u prethodne tri sezone.

Blan je svojevremeno bio jedan od najboljih evropskih štopera, igrao je za Monpelje, Napoli, Okser, Barselonu, Marsej, Inter i Mančester Junajted.

Bio je član reprezentacije Francuske koja je postala prvak sveta 1998. godine, a trenersku karijeru je počeo 2007. u Bordou s kojim je bio šampion godinu dana kasnije.

Od 2010-2012. je bio selektor Francuske, da bi potom stigao na klupu Parižana. Klub je napustio godinu dana pre isteka ugovora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve