Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 27.06.2016.

11:41

Ko je krivac za Mesijevo povlačenje iz Argentine?

Sportska vest dana jeste povlačenje Lionela Mesija iz reprezentacije, posle još jednog poraza Argentine u velikom finalu.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Ko je krivac za Mesijevo povlačenje iz Argentine?
Beta/AP Photo/Julio Cortez

Fudbaleri Argentine poraženi su od Čilea u borbi za titulu na Kopa Amerika Sentenario nakon jedanaesteraca, što je treće veliko finale zaredom koje su ’Gaučosi’ izgubili.

Sve je počelo pre dve godine protiv Nemačke na Svetskom prvenstvu, kada su ’Panceri’ osvojili trofej zahvaljujući golu Marija Gecea u drugom produžetku.

Godinu dana kasnije usledio je težak poraz od Čilea na Kopa Americi, takođe na penale, a ista sudbina zadesila ih je u noći između nedelje i ponedeljka.

Mesi ni na jednom od tih mečeva nije bio na najvišem nivou, ali se može reći da su mu neki drugi igrači onemogućili da se barem jednom raduje u nacionalnom dresu – konkretno Gonsalo Iguain. Napadač Napolija, koji je ove sezone oborio rekord Serije A po broju golova, promašio je fantastičnu priliku u prvom poluvremenu, kada je očajno reagovao u situaciji 1 na 1.

’Pipita’ je podsetio na nestvarne promašaje u prethodna dva finala – protiv Nemačke je imao još bolju situaciju kada mu je lopta odskakala, a u prošlogodišnjem duelu sa Čileom nije se snašao na asistenciju Gonsala Iguaina.

Nije čudo što svetski mediji Iguaina navode kao glavni razlog za Mesijevo povlačenje iz reprezentacije Argentine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

91 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve