Nova vest
Fudbal

Nedelja, 26.06.2016.

13:22

Subotić se oprostio od Borusije

Srpski fudbaler Neven Subotić zvanično se oprostio od navijača Borusije Dortmund koju napušta posle osam godina.

Izvor: AK

Autor: AK

Subotić se oprostio od Borusije
Foto: Getty Images

Ovaj 27-godišnji štoper je odigrao samo 11 utakmica prethodne sezone kod Tomasa Tuhela, pa se već mesecima najavoljivao njegov odlazak.

U poslednje vreme engleski mediji spekulišu da bi mogao da se pridruži treneru Jirgenu Klopu u Liverpulu, a s njim je osim u Borusiji sarađivao i u Majncu.

"Dragi prijatelji, prošle sezone sam shvatio da je moja ljubav prema fudbalu i aktivnoj ulozi u timu prevelika da bih samo posmatrao sa strane. Fudbal je važan deo mog života, ne mogu bez njega. U najboljim sam igračkim godinama, želim da napredujem svakog dana i da dam sve što mogu za tim. Ne želim da novac zarađujem sedeći na klupi, već da budem deo priče kao prošle godine. Nadam se da me razumeta. Borusija će mi uvek biti u srcu", rekao je Subotić.

Subotić je odigrao i 36 utakmica za reprezentaciju Srbije i postigao dva gola, ali se povukao iz nacionalnog tima 2014. godine.

On je proteklog meseca bio na humanitarnoj misiji u Etiopiji, a sada je ispred njega traženja novog kluba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve