Nova vest
Fudbal

Nedelja, 19.06.2016.

13:16

Ilić: Nisam se umorio niti jurim Mocu

Kapiten Partizana Saša Ilić rekao je da se još nije umorio od igranja fudbala i da želi da nastavi da ostvaruje uspehe sa ’crno-belima’.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Ilić: Nisam se umorio niti jurim Mocu
Photo by Pedja Milosavljevic/EuroFootball/Getty Images

Ilić je krajem decembra napunio 38 godina, ali ga to nije sprečilo da sa vicešampionom Srbije produži ugovor na još jednu sezonu.

„Naravno da se nisam umorio. Još uvek osećam radost kada ujutru ustanem i krenem na trening ili na utakmicu“, rekao je Ilić za „Večernje novosti“.

Sjajni vezista odigrao je ukupno 370 utakmica za klub iz Humske i sada je ispred njega samo legendarni Momčilo Moca Vukotić koji je 395 puta nosio crno-beli dres.

„Ne napadam ja nikog, a pogotovo ne Mocu. Ukoliko i oborim njegov rekord, mora da se zna da je on najveći fudbaler Partizana svih vremena. Čast mi je da budem tu uz njega i sve naše velikane“.

Šta je recept za toliku dugovečnost?

„Nema tu nikakvog recepta. Nisam sklon povredama, a najvažnije je da igram za ekipu za koju navijam i koju volim“.

Posle turbulentne sezone u kojoj je titula izgubljena već na polovini, sliku je izvukao trofej u Kupu, a ciljevi za sledeću su uvek isti

„Svake godine ciljevi su isti – titula i Kup. Važno je i domoći se Lige Evrope. Imamo tri kola. A kolo po kolo, valjda će nam doneti sreću“.

Nažalost, uskoro sledi kraj karijere – šta dalje?

„Sve mi je vezano za Partizan jer je on moj život i sigurno je da na kraju igračke karijere planiram da ostanem u svom klubu“, dodao je Ilić za „Novosti“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve