Nova vest
Fudbal

Subota, 18.06.2016.

11:01

Brazilac 'sa poternice' stiže u Partizan

Brazilski polivalentni vezista Leonardo da Silva Souza biće osmo pojačanje Partizana u letnjem prelaznom roku, prenosi dnevni list Sport.

Izvor:

Autor:

Brazilac 'sa poternice' stiže u Partizan
Getty Images

Kako se navodi, bivši igrač Anžija potpisaće sa klubom iz Humske trogodišnji ugovor, a crno-beli neće morati da izdvajaju novac za njegovo dovođenje jer od zime nema ugovor.

Osim ruskog tima, u kom je dobio otkaz u februaru jer se nije pojavio na pripremnom kampu u Španiji, dvadesetčetvorogodišnji Leonardo igrao je još i za kiparskog drugoligaša Enoziz, ukrajinski Metalurg iz Donjecka i azejberdžansku Gabalu.

Za sezonu i po u dresu tima iz Mahačkale upisao je 33 nastupa i postigao osam golova.

On bi u toku dana putem faksa trebalo da potpiše ugovor sa vicešampion Srbije, čime bi postao osmo pojačanje Partizana ovog leta, dok će u Beograd doputovati u ponedeljak.

Leonardo je bio velika želja crno-belih i na zimu, ali do dogovora tada nije došlo, a imao je priliku i da igra protiv beogradskog tima 2016. godine. Tada su se Anži i Partizan sastali na pripremama u Turskoj, a upravo je Brazilac postigao oba pogotka za svoj tim (2:2).

Kako se dalje navodi, Brazilac je u međuvremenu dobio i izuzetno povoljnu ponudu iz Turske, ali je posle saveta menadžera Dimitrija Seljčuka odlučio da ipak izabre prestonicu Srbije. Seljčuk je već sarađivao sa sportskim sektorom Partizana, pošto je zastupnih štopera Sedrika Gogue, koji je zimus stigao u klub iz finskog SJK.

Ipak, 174 centimetra visoki vezista iz zemlje 'kafe i fudbala' je, pored raskida saradnje sa ruskim prvoligašem zbog nediscipline, upao u daleko veći problem početkom godine. Dok je bio na odmoru u domovini, u januaru je optužen za ubistvo bez predumišljaja jer je jedna žena izgubila život u saobraćajnom udecu koji je izazvao, dok su još dve teže povređenje.

Mediji u Brazilu preneli su da je Leonardo upravljao svojim vozilom pod uticajem alkohola, kao i da je pobegao sa mesta nesreće, a konačni epilog celog slučaja nije poznat.

Sportski direktor Ivica Ilijev prethodno je dogovorio dolaske Petra Đuričkovića i Saše Marjanovića iz niškog Radničkog, Nemanje Miletića iz Javor Matisa, Milana Radina iz Voždovca, Miroslav Radović vratio se u klub kao slobodan igrač, Marko Janković stigao je na pozajmicu iz Olimpijakosa, dok se kao najveće pojačanje ističe dolazak Nikole Đurđića iz Augzburga.

Takođe, očekuje se dolazak još nekoliko igrača do starta borbi u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a pre svih bi mogao da stigne štoper Dušan Cvetinović iz norveškog Haugesunda. Iliev istovremeno pregovara i sa Andražom Strunom, dvadesetsedmogodišnjim desnim bekom Slovenije, kome uskoro ističe ugovor sa grčkom Janjinom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

89 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve