Nova vest
Fudbal

Sreda, 01.06.2016.

18:05

Širer: Hodžson se kocka sa Vilširom i Hendersonom

Legendarni engleski napadač Alan Širer smatra da je selektor Roj Hodžson pogrešio što ne vodi Denija Drinkvotera na Evropsko prvenstvo.

Izvor: AK

Autor: AK

Širer: Hodžson se kocka sa Vilširom i Hendersonom
Foto: Getty images

Širer smatra da se Hodžson kocka što je izostavio vezistu Lestera, a poveo Džeka Vilšera i Džordana Hendersona jer su obojica skloni povredama.

"Drinkvoter je trebalo da bude u timu, on je jedan od najpouzdanijih igrača", smatra Širer, strelaac 30 golova na 63 natupa za "Gordi Albion" od 1992-2000. godine.

Drinkvoter je odigrao samo tri meča za Englesku, ali je proglašen za igrača utakmice u pobedi nad Holandijom 2:1 u martu.

S druge strane, Vilšer je skupio samo 141 minut na terenu u Premijer ligi prošle sezone, jer vezista Arsenala lomio nogu.

Kapiten Liverpula Henderson je odsustvovao pet nedelja sa terena zbog povrede kolena, a vratio se tek pred poslednje kolo sezone.

"Engleska je opet više vodila računa o reputaciji nego o formi. Nadam se da selektor neće zažaliti", istakao je Širer.

Engleska, koja nikad nije bila prvak Evrope, igraće na EURO 2016. u Francuskoj u Grupi B sa Rusijom, Velsom i Slovačkom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve