Nova vest
Fudbal

Utorak, 31.05.2016.

12:29

Boateng o desničarima: To je tužno

Nemački reprezentativac Džerom Boateng prokomentarisao je stav desničara o njemu kao "nepoželjnom komšiji" kao smešan i tužan.

Izvor: AK

Autor: AK

Boateng o desničarima: To je tužno
Podrška: Boateng je naš komšija (Getty images)

Potpredsednik desničarske partije Alternativa za Nemačku (AfD) rekao je da mnogo Nemci ne žele ljude kao što je tampoputi igrač Bajerna za komšije.

"Mogu samo da se nasmejem na to. Iskreno, tužno je da to neko izjavi u današnje vreme. Srećan sam što sam Nemac, ponosan, da nisam ne bih bio u timu. Mislim da sam doboro intergisan u društvo", rekao je Boateng.

Usledila su brojne osude izjave Aleksandra Gaulanda, a nemačka kancelarka Angela Merkel je rekla da je takav komentar "odvratan".

"Boateng je sjajan fudbaler koji je je s pravom deo naše reprezentacije. Radujem se Evropskom prvenstvu", izvinila se za izjavu svog kolege predsednica AfD Frauke Petri.

Međutim, treći političar iz ove stranke u je u međuvremenu kritikovao drugog reprezentativca Nemačke, ovaj put fudbalera turskog porekla Mesuta Ezila, jer je na društvenoj mrežu objavio sliku sa hodočašća u Meku.

Andrea Kersten je optužio Ezila za slanje "nepatriotskih signala". U maju je ova partija na kongresu usvojila kontroverznu antiislamsku politiku, istakavši da religija "nije deo Nemačke".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve