Nova vest
Fudbal

Nedelja, 29.05.2016.

22:11

Zvezda obeležila četvrt veka od titule u Bariju

Fudbalski klub Crvena zvezda obeležio je svečanom akademijom u beogradskom Sava centru 25 godina od osvajanja Kupa evropskih šampiona u Bariju.

Izvor: B92

Autor:B92

Zvezda obeležila četvrt veka od titule u Bariju
Starsport

Od igrača koji su bili u timu u Bariju, akademiji su prisustvovali Ilija Najdoski, Miodrag Belodedić, Dejan Savićević, Dragiša Binić, Vlada Stošić, Rade Tošić, Ivica Momčilović, Veljko Kaludjerović i kapiten Stevan Stojanović, predvođeni trenerom Ljupkom Petrovićem.

U Sava centru je bio tadašnji direktor Dragan Džajić, ali ne i generalni sekretar Vladimir Cvetković.

Izostao je veliki broj igrača, poput Siniše Mihajlovića, Darka Pančeva, Roberta Prosinečkog, Vladimira Jugovića i drugih.

Tokom svečanosti je prikazan kratak film o životima igrača pre nego što su postali fudbaleri, a u kom su glumili Ljubivoje Ršumović, Milan Gutović, Nenad Peruničić, Ivan Bekjarev, Matija Bećković, Bora Djordjević i mnogi drugi.

Takodje, prikazan je put Zvezde do trofeja i golovi protiv Grashopersa, Glazgov Rendžersa, Dinamo Drezdena, Bajern Minhena i na kraju ; snimci sa ulica Barija i detalji sa finalne utakmice protiv Olimpik Marselja.

Zvezda je 29. maja 1991. godine na stadionu Sveti Nikola u Bariju na penale pobedila Olimpik i tako osvojila za sada jedinu titulu šampiona Evrope.

Pred kraj svečanosti igračima je simbolično uručen pehar šampiona Evrope, a navijači su na balkonu Sava centra napravili repliku koreografije sa tribina stadiona u Bariju, uz pesmu "slavni dani naše prošlosti" i potom uzvikivali "šampioni", ali i "UEFA mafija, Kosovo je Srbija".

.

.

.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve