Nova vest
Fudbal

Subota, 28.05.2016.

09:28

Rašford opet u istoriji, Hrvati razočarali

Gol Markusa Rašforda za Englesku, minimalac Hrvatske, dominantna Češka, te nastavak serije Gonsala Iguaina obeležili su prijateljske mečeve odigrane u petak.

Izvor: AK

Autor: AK

Rašford opet u istoriji, Hrvati razočarali
Foto: Getty Images

Mladi napadač Mančester Junajteda postigao je već u trećem minutu gol na debiju za Englesku u trijumfu nad Australijom 2:1, te postao najmlađi strelac debitantskog gola za Gordi Albion.

Tako je 18-godišnji golgeter nastavio sa bajkovitom sezonom jer je zaigrao za Junajted pre samo nekoliko meseci i postao najmlađi strelac kluba u evropskim takmičenjima pogotkom na debiju u Ligi Evrope, a potom je dao gol i na debiju u Premijer ligi.

Drugi gol postigao je njegov timski kolega Vejn Runi, kapiten "Albiona" za koga mnogi smatraju da trenutno nema mesta u ekipi Roja Hodžsona, pored Harija Kejna i Džejmija Vardija.

Andrej Kramatić postigao je u devetom minutu gol za vođstva Hrvatske protiv Moldavije, i to je bilo to od "vatrenih"u Koprivnici. Bilo je još šansi, ali su navijači ostali zabrinuti igrom na manje od dve nedelje od početka EURO u Francuskoj.

Češka je podigla svoje samopouzdanje na maksimum, dala je šest golova Malti, uz šestoricu različitih strelaca. Slovačka je bila bolja od Gruzije bez Mareka Hamšika, Severna Irska ubedljiva protiv Belorusije, dok je Holandija u finišu izbegla poraz od Irske.

Na drugoj strani sveta, Gonsalo Iguain je doneo Argentini minimalac protiv Hondurasa, a za "gaučose" je igrao i Lionel Mesi.

Edinson Kavani je bio dvostruki strelac u pobedi Urugvaja nad Trinidadom i Tobagom 3:1, dok je Čile neočekivano poražen od Jamajke 2:1, doduše sa kombinovanim timom.

Prijateljske:
Slovačka – Gruzija 3:1
Nemec 5, 56, Zrelak 70 – Kenia 71
Češka – Malta 6:0
Plašil 15, Škoda 21, Hubnik 40, Lafata 74, Necid 81, Šik 90+1
Hrvatska – Moldavija 1:0
Kramarić 9
Engleska – Australija 2:1
Rašford 3, Runi 55 – Dajer 75ag
Irska – Holandija 1:1
Long 30 – De Jong 85
S. Irska – Belorusija 3:0
Laferti 6, Vašington 44, Grig 88
Argentina – Honduras 1:0
Iguain 31
Urugvaj – T. i Tobago 3:1
Kavani 26p, 39, Vesino 52 – Vilijams 7
Čile – Jamajka 1:2
Kastiljo 82 – Donaldson 36, Grant 53
Kostarika – Venecuela 2:1
Gamboa 41, Rodriges 50 – Rondon 30

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve