Nova vest
Fudbal

Petak, 27.05.2016.

10:40

Zvanično: Murinjo menadžer Mančester Junajteda

Žoze Murinjo novi je menadžer Mančester Junajteda, potvrdio je klub s Old Traforda.

Izvor:

Autor:

Zvanično: Murinjo menadžer Mančester Junajteda
SS (Twitter@ManUtd)

Portugalski stručnjak potpisao je trogodišnji ugovor, a na klupi najslavnijeg britanskog kluba zameniće Holanđanina Luja van Gala, koji je otpušten na kraju sezone.

Gospodin 'Specijalni' bio je bez posla od decembra prošle godine, kada je dobio otkaz u londnoskom Čelsiju posle serije veoma loših rezultata, samo godinu pošto je vratio titulu na Stamford Bridž.

O dolasku bivšeg trenera Porta, madridskog Reala i milanskog Intera na 'Teatar snova' spekulisalo se poslednjih nekoliko meseci, a sada smo dobili i zvaničnu potvrdu. Sve je trebalo da bude gotovo nešto ranije, ali je problem nastao jer su 'Plavci' i dalje polagali prava na njegov 'lik i delo', kroz prodaju navijačkih rekvizita.

"To što sam postao menadžer Mančester Junajteda predstavlja posebnu čast za mene. Junajted je svetski poznat i poštovan klub – sa dozom mističnosti i romanske, što nema niti jedan drugi klub na planeti. Uvek sam gajio simpatije ka Old Trafordu, pogoto jer sam upravo na njemu doživeo neke od najvažnijih uspomena u karijeri, a imam posebno poštovanje i ka navijačima kluba. Unapred se radujem svemu onome što me čeka na klupi Mančestera, a najviše neverovatnoj podršci u godinama koje slede", rekao je Murinjo na predstavljanju.

Portugalac važi za jednog od najboljih trenera-menadžera svih vremena, dva puta je osvajao Ligu šampiona – s Portom 2004. i milanskim Interom 2010. godine. Premijer ligu osvajao je tri puta, prvenstvo Portugala jedan put manje, dok je po jednom bio prvak Španije i Italije.

U svojoj riznici ima 22 trofeja.

"Voleo bih da iskoristim ovu priliku da poželim dobrodošlicu Žozeu Murinju u Mančester Junajted. Njegov uspesi nam govore da je idealan za budućnost našeg kluba. On je prosto najbolji menadžer na svetu u ovom trenutku. Osvajao je trofeje i beležio uspehe širom Evrope, a vrlo dobro zna i kako se osvajaju titule u Premijer ligi, pošto je to tri puta činio", rekao je izvršni potpredsednik 'Crvenih đavola' Ed Vudvord.

Spekuliše se da će Murinjo dobiti 250 miliona funti za letnji prelazni rok, dok bi prvo pojačanje Junajteda mogao da bude jedan od najboljih centarfora sveta - Zlatan Ibrahimović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

96 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve