Nova vest
Fudbal

Utorak, 24.05.2016.

22:00

Zidan: Nije Atletiko samo odbrana

Trener Real Madrida Zinedin Zidan rekao je da Atletiko Madrid ne igra dobro samo u odbrani.

Izvor: B92

Autor:B92

Zidan: Nije Atletiko samo odbrana

"To je jedna od utakmica u kojoj svašta može da se dogodi, biće veoma komplikovana. Ne radi se o ekipi koja se samo dobro brani. Atletiko je kompletan tim, zna kako da igra. Atletiko kada ima loptu, može mnogo da oteža posao protivniku", rekao je Zidan.

Fudbaleri Reala igraće u subotu, 28. maja, od 20.45 u Milanu protiv gradskog rivala Atletika u finalu Lige šampiona. Igru Atletika ove sezone u Ligi šampiona uglavnom je obeležila dobra odbrana, ali ekipa Dijega Simeonea bila je uspešna i u napadu.

"Znamo da je Atletiko ekipa sastavljena od sjajnih igrača na svim pozicijama. Oni imaju i sjajne napadače koji su u poslednje vreme postigli mnogo golova. Moraćemo da budemo oprezni", rekao je bek Reala Marselo.

Njegov saigrač Pepe rekao je da nije pošteno da se iz igre Atletika izdvaja samo jedan aspekt, pošto ga krasi timska igra. Napad Atletika predvode Fernando Tores i Antoan Grizman, koji je postigao tri gola u poslednje tri utakmice u Ligi šampiona. On je ove sezone u najelitnijem evropskom takmičenju postigao sedam od 16 golova Atletika.

"Napadači su se istakli kada je ekipi trebalo da se istaknu. Dobro smo igrali", rekao je dvadesetpetogodišnji Grizman.

Fudbaleri Reala su na 12 utakmica u Ligi šampiona ove s ezone postigli 27 gol, tri manje od Bajerna iz Minhena. Kristijano Ronaldo je postigao 16 golova, jedan manje od rekorda koji je postavio u sezoni 2013-2014. Real je primio najmanje golova u sezoni u Ligi šampiona - pet, a Atletiko dva više. U finalu Lige šampiona 2014. godine Real je posle produžetaka pobedio Atletiko sa 4:1.

Real će u subotu pokušati da osvoji svoju 11. titulu prvaka Evrope, a Atletiko prvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve