Nova vest
Fudbal

Utorak, 24.05.2016.

21:15

Šabanadžović: Zvezda može da se nada LŠ

Nekadašnji jugoslovenski fudbaler Refik Šabanadžović rekao je da klub za koji je nastupao Crvena zvezda ima dobar tim.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Šabanadžović: Zvezda može da se nada LŠ
Starsport

"Zvezda je stvarno napravila dobru ekipu, pogodila je i sa strancima i sa domaćim igračima i baš zato mislim da je ove godine pokazala veliki kvalitet. Sigurno da je to veliki izazov za njih pred Evropu. Navijači, pretpostavljam, sa pravom očekuju da se izbori barem Liga Evropa. Možemo govoriti i o Ligi šampiona, ali tu treba imati puno sreće", rekao je Šabanadžović.

Šabanadžović je četiri sezone proveo u Crvenoj zvezdi, sa kojom je 1991. godine postao šampion Evrope. Prema njegovim rečima, u predstojećim kvalifikacijama za Ligu šampiona će mnogo toga zavisiti od žreba.

"Žreb igra najveću ulogu kod svih klubova sa ovih prostora. Nekada smo potcenjivali i Moldaviju, da ne kažem Azerbejdžan, a tu se ulaže tako puno novca. Mi znamo da je najveći problem na prostoru bivše Jugoslavije upravo taj finansijski deo. Oni mnogo više ulažu, ali mi imamo ipak taj talenat od rodjenja. Ja se nadam da će uspeti da se napravi nešto dobro u Evropi", kazao je Šabanadžović.

On je dodao da mu se pojedinačno mnogo igrača dopada iz redova crveno-belih, a posebno je istakao Marka Grujića, Aleksandra Kataija i Uga Vijeiru.

Takodje, naveo je da mu je žao što njegov drugi nekadašnji klub, Željezničar iz Sarajeva nije izborio plasman u Evropu, ali da se nada da će naredne sezone ponovo biti šampion BiH.

Kada je reč o medjunarodnom Turniru prijateljstva, Šabanadžović je rekao da je oduševljen i da tako nešto nije video, iako je igrao "po celoj Evropi i u Americi".

"Ovo je stvarno fantastično", dodao je on.

Kako je rekao, mladim igračima učešće na takvom turniru mnogo znači.

"Turnir prijateljstva je jedna dobra odskočna daska za sve učesnike jer ovde mogu da pokažu kvalitet i naprave prve velike korake u karijeri. Mnogo je drugačije kada se takmiče sa velikim ekipama kao što su Dinamo, Partizan, Zvezda, Željezničar. Svim ligama iz država bivše Jugoslavije nedostaju jake utakmice", rekao je ovaj bivši reprezentativac Jugoslavije.

Šabanadžović je istakao i to da je veoma važno što turnir podržava Evropska fudbalska unija (UEFA) jer to zanči da je projekat na pravom putu i da će svake godine biti sve bolje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

3 h

U fokusu

Vidi sve