Nova vest
Fudbal

Utorak, 24.05.2016.

19:59

Murinjo u Junajtedu za 48h?

Žoze Murinjo biće imenovan za menadžera Mančester Junajteda u roku od 48 časova, očekuju engleski mediji.

Izvor: AK

Autor: AK

Murinjo u Junajtedu za 48h?
Foto: Getty Images

Murinjov agent Žorž Mendeš i direktor Junajteda Ed Vudvord su se navodno sastali u utorak u Londonu, a "Skaj Sports" tvrdi da su dve strane već postigle načelan dogovor.

Skaj tvrdi da je Vudvord već naložio klupskim advokatima da sastave ugovor, a glavni razlog tako "laganih" pregovora je navodno velika Murinjova želja da postane menadžer Mančester Junajteda.

Očekuje se da ugovor potpiše i njegovo imenovanje bude ozvaničeno u narednih 48 sati, pa bi predstavljenje Murinja na Old Trafordu moglo da se dogodi već tokom nedelje.

Junajted će sledeće sezone igrati u Ligi Evrope, a očekuje se da Murinjo sledeću sezonu iskoristi za stvaranje ekipe koja će godinu dana kasnije napasti Ligu šampiona.

Murinjo je u prethodne dve sezone kao menadžer Čelsija potrošio 180 miliona funti na 16 igrača, skoro 100 miliona menja od Luja van Gala koji je u istom periodu doveo 15 fudbalera na Old Traford.

Portugalac je otpušten u decembru nakon očajnih rezultata sa Čelsijem koji je sezonu završio na tek desetoj poziciji, dok je Van Gal otkaz dobio po okončanju sezone.

Holanđanin je Junajted predvodio do pete pozicije u Premijer ligi, ali je uspeo da osvoji FA Kup, prvi trofej od odlaska Aleksa Fergusona (ne računajući Komjuniti Šild, engleski pandan Superkupu).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve