Nova vest
Fudbal

Utorak, 24.05.2016.

12:22

Alves Peleu: Ti si kralj, ali ja imam više trofeja

Dani Alves postao je u nedelju najtrofejniji igrač u istoriji Brazila sa 30 osvojenih trofeja u svojoj riznici.

Izvor:

Autor:

Alves Peleu: Ti si kralj, ali ja imam više trofeja
Getty Images

Desni bek Barselone stigao je do jubilarnog trofeja pošto je šampion Španije savladao u finalu Kupa kralja njegov bivši klub Sevilju, stigavši na taj način do duple krune.

Reprezentativac 'Selesaa' prestigao je legendarnog Pelea na večnoj listi, pošto je jedan od najboljih igrača svih vremena u karijeri sakupio jedan trofej manje.

"Obećao sam prijateljima da ću uraditi ovo, nemoj se ljutiti. Pele, ti si kralj, ali ja imam više trofeja od tebe. Znam da će me kritikovati zbog ovoga, ali me ne zanima jer sam presrećan. U fudbalskoj istoriji će zauvek ostati moja priča. A, sada idem da kuvam", rekao je Alves u dosta čudnoj video poruci na Instagramu.

Više trofeja od tridesettrogodišnjeg Alvesa, kada je u pitanju klupski fudbal, imaju samo dva igrača – Rajan Gigs, legenda Mančester Junajteda, sa 34 trofeja, odnosno čuveni portugalski golman Viktor Baija sa 31.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve