Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 09.05.2016.

13:59

Tomić: Favoriti jesmo, arogantni ne smemo biti

Trener fudbalera Partizana Ivan Tomić rekao je da prihvata ulogu favorita protiv Javora u finalu Kupa Srbije, ali da njegova ekipa ne želi da bude prepotentna.

Izvor: B92

Autor:B92

Tomić: Favoriti jesmo, arogantni ne smemo biti
Starsport

"Prihvatamo ulogu favorita, ali apsolutno ne želimo da budemo arogantni. Nadamo se da ćemo na najbolji način prići utakmici, igrati u kontinuitetu svih 90 minuta i osvojiti trofej", rekao je Tomić na konferenciji za novinare u Staroj Pazovi.

Partizan će se u sredu u Gornjem Milanovcu sastati sa ivanjičkim Javorom u finalu Kupa, gde će imati priliku da osvoje jedini trofej ove sezone.

Prema Tomićevim rečima, finale Kupa će za njegov tim biti najvažnija utakmica u prolećnom delu sezone.

"Očekuje nas najvažnija utakmica prolećnog dela sezone, u takmičenju koje je u januaru postavljeno kao prioritet. Dolazimo u situaciju da ostvarimo taj cilj", kazao je Tomić.

On je istakao da poštuje Javor i da će iskustvo trenera ivanjičkog kluba Mladena Dodića mnogo značiti toj ekipi u finalu.

Kako je rekao, njegovi fudbaleri će učiniti sve da ne dođe do izvođenja penala, već će pokušati da utakmicu reše u regularnom delu.

Upitan da li će eventualnim osvajanjem trofeja sezona biti "spasena", Tomić je odgovorio da je Partizan beležio dobre rezultate u Evropi, ali ne i u srpskom prvenstvu.

"Kada sam dolazio u januaru bila je mogućnost da se osvoji Kup. Bilo je matematičkih šansi za ligu, ali je bodovna prednost Zvezde praktično bila nedostižna. Partizan uvek želi oba trofeja i da bude konkurentan. Prosto, ovu sezonu možemo da podelimo na tri dela, prvenstvo, Kup i Evropu. Partizan je u dva od tri dela bio uspešan", naveo je Tomić.

Fudbaler crno-belih Darko Brašanac rekao je da očekuje pobedu i trofej.

"Srećan sam i ponosan što ću biti učesnik još jednog finala. Takve utakmice su izuzetno važne. Pored 'večitog' derbija, finale Kupa je najveća naša utakmica i bićemo maksimalno motivisani i spremni da turbulentnu sezonu završimo na pravi način", rekao je Brašanac.

Utakmica će se igrati u sredu od 19.00 u Gornjem Milanovcu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d